Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 4 november

PERSBERICHT

Shiplink Rotterdam: 29 november

Nieuw event voor cargadoors

In navolging van de collega's in Antwerpen hebben de Rotterdamse cargadoors weer een eigen event: Shiplink Rotterdam, een initiatief van de VRC (Vereniging van Rotterdamse Cargadoors).

Shiplink Rotterdam wordt op 29 november gehouden in Port City III in de Waalhaven. Voorheen waren er initiatieven om een beurs voor de scheepsagenten voor de wilde- en de lijnvaart te organiseren. Zowel de Freight Show als de Freight Select werd na verloop van tijd te algemeen om de specifieke groep van scheepsagenten en hun relaties goed te kunnen bedienen.

De behoefte aan een dergelijk 'network event' bestaat nog steeds en kijkend naar de scheepsagenten in Antwerpen, waar Shiplink Antwerpen al zes edities telde en een groot succes is, besloot de VRC zelf het initiatief te nemen. Met de Antwerpse Scheepvaartvereniging - organisator van Shiplink Antwerpen - werd afgestemd om een gelijksoortige (en gelijknamige) relatiebeurs in Rotterdam te organiseren in oneven jaren, terwijl Shiplink Antwerpen in de even jaren wordt gehouden.

VRC ziet deze samenwerking met de collega's in Antwerpen als een belangrijke stap naar een nog betere samenwerking tussen de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen. Ook Havenbedrijf Rotterdam juicht dit initiatief toe.

Twintig bedrijven hebben zich ingeschreven als exposant op Shiplink Rotterdam. Ook de formule van Shiplink Antwerpen is overgenomen. Het gaat om een informele beurs van 15.00 tot 23.00 uur, bestemd voor de klanten van de Rotterdamse cargadoors en rederijkantoren. De stands op de beurs zijn uniform. De standhouders kunnen ieder via de VRC een aantal bezoekers uitnodigen.

Noot voor redactie,