Ingezonden persbericht


Incubate persbericht,

Tilburg, 20 oktober 2011

Incubate haalt Illum Sphere na Radiohead releaseparty naar Tilburg

Met trots presenteert Incubate op zaterdag 29 oktober tijdens de Cultuurnacht in Tilburg een selectie uit de afgelopen jaren Incubate en de maandelijkse Incubated-avonden. Met optredens van Illum Sphere, (bekend van een nieuwe Radiohead-remix), Sightings, The Feeling Of Love en Lucky Dragons. Koen Delaere van bevriend Tilburgs kunstenaarscollectief Whatspace presenteert deze avond zijn nieuwe boek.

Illum Sphere is een van dé producers van dit moment uit de UK. Inventief mixt hij dubstep en hiphop waarop stilstaan simpelweg geen optie is. En dat vind Incubate niet alleen, Radiohead vroeg hem om een remix te maken voor hun nieuwe album. Daar waren ze zo tevreden over dat hij zelfs op de releaseparty op 11 oktober in Londen draaide, naast Jamie XX en Caribou.

Sightings is een van de meest indrukwekkende noise rock/no wave bands van New York. Na een zeer luid en succesvol optreden afgelopen jaar tijdens Incubated, haalt de organisatie van Incubate de band nogmaals terug. Voor fans van Liars, Dead C en Wolf Eyes.

The Feeling Of Love laat in een licht-psychedelische vorm de jaren '80 industrial postpunk weer tot leven komen. Bezwerend, repetetief maar zeker ook dansbaar.

De optredens van Lucky Dragons (ook op Incubate 2010) staan bol van de interactie met het publiek. Samen met bezoekers creëren ze electronische indiemuziek die doet denken aan artiesten als Animal Collective en Four Tet.

Incubate vs. Gifgrond tijdens de Cultuurnacht

Zaterdag 29 oktober 2011

Aanvang: 20.00 eind: 02.00
Entree: Pay what you want of een Cultuurnachtpasse partout Locatie: Gifgrond
Adres: Gasthuisring 19G, Tilburg

Het tijdschema voor deze avond is:

20.30 - 21.15 Sightings

21.45 - 22.30 The Feeling Of Love

23.00 - 00.00 Lucky Dragons

00.00 - 01.45 Illum Sphere

Incubate is een organisatie die independent culture presenteert in Tilburg. Naast een maandelijkste muziekserie Incubated en losse evenementen, organiseert Incubate elk jaar een festival met een brede programmering van muziek, beeldende kunst, dans, debat en film. Meer dan tweehonderd culturele voorlopers presenteren zich dan in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate 2012 vindt plaats van 10 tot en met 16 september 2011 in Tilburg en de omgeving. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot boerderij.

Voor meer informatie over het Incubate festival: www.incubate.org. Meer informatie over de Incubated concertserie: www.incubated.org.