Ingezonden persbericht


-FOTOPERSBERICHT-

McDonald's medewerkers strijden om felbegeerde baan in Olympisch park

Amsterdam, 29 november 2011 - In het Olymppisch Stadion in Amsterdam streden gisteren tien McDonald's medewerkers om een felbegeerde werkplek in het McDonald's restaurant in het Olympisch park tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Een van de wedstrijdonderdelen vond plaats op de atletiekbaan, waar op een sportieve manier de werksituatie werd nagebootst. Daar moesten de finalisten laten zien wie beschikt over de beste McDonald's 'work skills'. Ook schreven zij een blogpost en gaven zij een presentatie in het Engels. Linda Schoep uit Assen en Daan den Uijl uit Barneveld gingen naar huis met de gouden plak.

Topsporters bedienen
McDonald's is sinds 1976 officiële sponsor van de Olympische Spelen. Olympic Champion Crew is een uniek programma dat medewerkers van McDonald's uit de hele wereld de kans biedt om in het Olympisch park een topprestatie te leveren voor topsporters. Maar liefst 2.000 crewleden zullen gedurende de Olympische Spelen in Londen de atleten en media bedienen. McDonald's Nederland biedt twee medewerkers de kans om deze unieke ervaring op te doen in het sporthart van de wereld. De twee Nederlanders zullen tijdens hun verblijf in Londen deelnemen aan allerlei evenementen.

Over McDonald's
In Nederland heeft McDonald's 227 restaurants, die wekelijks door zo'n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald's vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald's wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald's bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------