Veilig Amsterdam


---

Veilig Ondernemen Linnaeusstraat

29 november 2011

Stadsdeelwethouder Nevin Özütok ondertekent dinsdag 29 november 2011 de intentieverklaring Keurmerk Veilig Ondernemen voor het winkelgebied Middenweg en Linnaeusstraat.

Het stadsdeel ondertekent de intentieverklaring samen met ondernemers, politie, brandweer en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Het is een publiek private samenwerking om de uitstraling en veiligheid van het winkelgebied Middenweg - Linnaeusstraat te verbeteren.

Stadsdeel Oost is in meer gebieden bezig met het Keurmerk Veilig Ondernemen, met positieve resultaten. De gebieden zien er beter uit en ondernemers en bezoekers voelen zich er prettiger. De kracht zit in de samenwerking tussen de partijen, en tussen de ondernemers onderling.

Het winkelgebied loopt goed, er zijn nieuwe ondernemers bijgekomen zoals het Eden Manor hotel, café Kuijper en modezaken. Ook pakken ondernemers hun panden aan, zij verbeteren gevels, schilderen en verbouwen. Door de komst van grote winkels in Oostpoort straks in 2014, wordt dit winkelgebied een complete winkelomgeving. Dit biedt de ondernemers kansen, uiteraard zal er meer concurrentie zijn maar bij een goede aanpak werkt dit versterkend.

Toch zijn er wel verbeterpunten. Uit de schouw die onlangs is gehouden, bleek dat het winkelgebied wel iets netter, schoner en ordelijker mag. De overeenkomst gaat ook over het drukke verkeer, de brandveiligheid, politietoezicht en voorlichting.

Ook is er een groot onderzoek onder alle ondernemers gehouden. Opvallend veel ondernemers hebben meegewerkt, dat toont de betrokkenheid. De resultaten zijn nog niet bekend.