Provincie Noord-Holland

Einde subsidieregeling grondverwerving nieuwe natuur

29 november 2011 -

De provincie stopt met de subsidieregeling Particuliere Natuurbeschermingsorganisaties. Dat hebben Gedeputeerde Staten besloten.

Met deze regeling kon een beperkt aantal natuurbeschermingsorganisaties subsidie krijgen van de provincie voor de verwerving van nieuwe natuurgebieden. De regeling wordt om verschillende redenen beëindigd. De provincie vindt het niet langer wenselijk dat niet iedereen voor deze regeling in aanmerking kon komen. Anderzijds stelt het Rijk geen geld meer beschikbaar voor grondverwerving voor natuur.

De rijksbezuinigingen hebben grote gevolgen voor het provinciale natuur-, recreatie- en landschapsbeleid. Daarom is de provincie gestart met de voorbereiding van een nieuwe Agenda Natuur, Recreatie en Landschap. Hierbij zal ook een voorstel worden gedaan over de financiering en middelen voor het realiseren van nieuwe natuurgebieden. Als daarbij gekozen wordt voor een nieuwe subsidieregeling, dan zal de provincie er in ieder geval op letten dat iedereen voor de regeling in aanmerking kan komen. De nieuwe agenda wordt medio 2012 aan Provinciale Staten voorgelegd. Meer informatie over de agenda vindt u hier.