Sportfondsen Nederland NV

Sportfondsen blijft actief in Nieuw-Lekkerland

In de laatste vergadering van de gemeenteraden van Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland waren de spotlights gericht op het open blijven gedurende de komende vijf jaar van de zwembaden Schoonenburg en De Dompelaar. Inmiddels zijn de onderhandelingen afgerond en kan Sportfondsen Nieuw-Lekkerland ook de komende jaren de accommodaties in Nieuw-Lekkerland exploiteren.

Door Ria Scholten

Een belangrijk deel van de vergadering van de gemeenteraden van Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland stond in het teken van de besluitvorming rond de begroting 2012-2015. Uiteraard waren de spotlights ook gericht op het open blijven gedurende de komende vijf jaar van de zwembaden Schoonenburg en De Dompelaar.

Vertegenwoordigers van beide zwembaden hadden plaatsgenomen op de publieke tribune. Monique Veldman, manager van Sportfondsen Nieuw-Lekkerland, en haar medewerkers wachtten in hun blauwe Sportfondsen outfit gespannen af of er op het laatste moment toch geen kink in de kabel zou komen.

Chris den Haak (PvdA, Liesveld) verklaarde graag te willen weten hoe de aangekondigde bezuinigingen worden gerealiseerd. Welk deel van de bezuinigingen op de zwembaden gaan ten koste van de samenleving en welke ten koste van de gemeente, vroeg Arco Bikker (Gemeentebelangen Liesveld) zich af. Wethouder Cees van der Vlist (Liesveld) verklaarde dat er druk overleg wordt gevoerd met verschillende organisaties. De gewenste bezuiniging van 50.000 euro in 2012 wordt gehaald. De teller voor 2013 staat momenteel op 92.000 euro, waar 100.000 euro nodig is. We ontmoeten heel veel enthousiasme en positivisme. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar we hebben het vertrouwen dat het gaat lukken om in 2014 en de jaren daarna 150.000 euro per jaar te bezuinigen.

Voor Monique en haar medewerkers was de strijd toen echter nog niet gestreden. De volgende morgen bleek dat de contractonderhandelingen tussen Sportfondsen Nederland en de gemeente nog niet waren afgerond, vertelde ze. Gelukkig is alles op de valreep toch nog rondgekomen en daar zijn we heel blij mee. Wel zullen we de komende jaren de broekriem flink moeten aanhalen en dat zal ook aan onze bezoekers niet ongemerkt voorbij gaan. Een ding is echter zeker, de veiligheid in het zwembad mag nooit in het geding komen. De komende weken worden de details van het nieuwe vijfjarige contract doorgesproken. De ondertekening zal naar verwachting vóór de feestdagen plaatsvinden.

Tijdens de raadsvergadering dienden de gezamenlijke SGP-fracties een motie in met het verzoek aan de colleges om huidige en toekomstige ouders te informeren over de mogelijkheden van bijdragen in de kosten voor zwemles door middel van een aanvraag bij de Regionale Sociale Dienst. Aanleiding hiervoor was de beslissing van de gemeente Graafstroom, om in navolging van Liesveld en Nieuw-Lekkerland, de kosten voor het schoolzwemmen niet meer in de begroting op te nemen. De motie werd door de drie gemeenteraden unaniem aangenomen.

Sportfondsen Nederland NV
Postbus 12324
1100 AH Amsterdam ZO

Telefoon: (020) 355 05 55
Fax: (020) 355 06 66
Email: info@sportfondsen.nl