Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 29 november

Noord-Holland Noord, 29-11-2011 o 14:00 uur

Airbags gestolen

Schagen, maandag 28 november

In Schagen zijn tussen zaterdag 26 november 00.00 uur en maandag 28 november 08.00 uur uit diverse autos airbags gestolen. Op een bedrijventerrein aan De Fok werden 10 autos opengebroken en werd de airbag ontvreemd. Aan de Lindenlaan, de Patrijzenhof en de Vinkenhof werden in totaal drie autos opengebroken. Ook uit deze autos werd de airbag gestolen. De politie onderzoekt de zaak en vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Verdachten inbraak benzinestation aangehouden

Alkmaar, dinsdag 29 november

Op de Steve Bikoweg, met de kruising met de Huiswaarderweg, hield de politie omstreeks 07.45 uur vijf Roemeense mannen aan. De politie hield de auto bij het verkeerslicht staande, nadat bleek dat het signalement van de auto en de kentekenplaat overeenkwamen met een getuigenverklaring. Deze getuige zag eerder die ochtend een aantal mannen zich verdacht gedragen nabij een tankstation aan de Ruyghweg in Den Helder. In dit tankstation bleek te zijn ingebroken, waarbij een grote hoeveelheid sigaretten zijn ontvreemd. Aan de hand van de getuigenverklaring, zag de politie in Alkmaar de auto rijden, waarna de mannen konden worden aangehouden. In de auto werden sigaretten aangetroffen. De mannen zijn 17 t/m 38 jaar oud.

Man aangehouden na vernielingen

Den Helder, dinsdag 29 november

De politie hield in een woning aan het Middelzand een 24-jarige man uit Den Helder aan wegens het plegen van vernielingen. In de straat werden om 00.30 uur twee autoruiten vernield en werd met twee vuilnisbakken gegooid. Getuigen zagen de man die de vernielingen pleegde een huis binnen gaan. In het huis werd de 24-jarige man aangehouden. Hij gaf aan boos te zijn om verschillende redenen en zijn woede te hebben gekoeld op de autos en de vuilnisbakken.

Dronken bestuurder aangehouden

Lutjebroek, maandag 28 november

Een 67-jarige automobilist, woonachtig in Frankrijk, werd door de politie om 23.30 uur op de Drechterlandseweg tot stoppen gedwongen. Omdat het vermoeden bestond dat de man met drank op achter het stuur zat, werd hem een stopteken gegeven. Hierop reageerde de man niet. Hij reageerde ook niet toen de politie naast hem reed met zwaailicht en sirene. Ook toen de politie voor hem reed met stopteken en zwaailicht bleef de man gewoon doorrijden. Uiteindelijk is hij tot stoppen gedwongen en is hem een blaastest afgenomen. Hij blies 615 Ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Woninginbraak

Hoogwoud, maandag 28 november

In een woning aan de Graaf Florisstraat werd maandagavond tussen 19.15 en 22.40 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. De hele woning werd doorzocht. Er werden diverse spullen uit het huis weggenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van de bovengenoemde locatie iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Verlichtingscontrole

Broek op Langedijk/Zuid-Scharwoude, dinsdag 29 november

De politie controleerde om 08.00 uur op verlichting op de Uitvalsweg in Broek op Langedijk en op de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude. Veel mensen hadden hun verlichting op orde. Op de Uitvalsweg werden 10 mensen bekeurd, op de Voorburggracht vier personen, waaronder 2 bromfietsers.

Controle op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Hoorn, maandag 28 november

Maandagochtend werd er van 11.00 tot 12.00 uur gecontroleerd op de Ysselweg. Er werden in totaal veertien overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Hoogwoud, maandag 28 november

Maandag werd er van 10.50 tot 13.30 uur gecontroleerd op de Koningspade. Van de 208 gecontroleerde bestuurders waren er 46 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Heerhugowaard, maandag 28 november

Op de Rustenburgerweg werd maandagmiddag van 14.40 tot 16.25 uur gecontroleerd. Van de de in totaal 700 passerende bestuurders reden er 119 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Hoorn, maandag 28 november

Op de Oostergouw werd maandagmiddag van 12.40 tot 13.40 uur gecontroleerd. Van de 800 passerende bestuurders reden er 54 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Julianadorp, maandag 28 november

Op de Langevliet werd maandag van 11.35 tot 15.35 gecontroleerd. Van de 997 passerende bestuurders reden er 159 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u.

Man aangehouden wegens heling

Alkmaar, dinsdag 29 november

Een 27-jarige man uit Uden werd om 11.30 uur door de politie aangehouden op de Europaboulevard wegens heling. De politie zag de man fietsen, waarbij opviel dat de hendel van het slot naar beneden stond. Bij controle bleek de slotpen te zijn doorgezaagd. De man verklaarde dat hij de fiets voor 80 euro van een vriend had gekocht en dat het slot was doorgezaagd omdat deze vriend de sleutel kwijt was. Navraag leerde echter dat de fiets op 23 november 2010 was gestolen. De man is aangehouden wegens heling.

Weet wat je koopt. Stop heling.
Heling is het kopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar en wie gestolen spullen koopt, stuurt inbrekers op pad. Daar kun je zelf ook slachtoffer van worden. Koop daarom geen spullen waarvan je vermoedt dat ze van diefstal afkomstig zijn. Om heling tegen te gaan is het belangrijk dat je de serienummers van je waardevolle spullen registreert en altijd aangifte doet wanneer ze worden gestolen. Zo voorkom je dat jouw gestolen bezittingen worden verkocht. Op www.stopheling.nl kun je zelf het serienummer van een aangeboden product checken om te zien of het product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dat is dat vaak ook zo!