FloraHolland


Amerikaanse brandweerladderwagens stelen de show tijdens Oldtimerbeurs in Eelde

Eelde (29 november 2011) - Prominent bij de entree stonden twee bijzondere Amerikaanse brandweerladderwagens opgesteld. Deze brandweerwagens (respectievelijk 12 en 17 meter lang) waren te zien tijdens de jaarlijkse Internationale Oldtimerbeurs die afgelopen weekend in de bloemenveilinghallen in Eelde werd gehouden. De Oldtimerbeurs, georganiseeerd door Flowerdome Eelde in samenwerking met Autotron Rosmalen, behoort tot de mooiste en grootste van Nederland met een stabiel bezoekersaantal van bijna negenduizend en met een beursoppervlakte van 22.000 m2.

Talloze klassieke automobielen, motoren, fieten, bromfietsen en tractoren schitterden tijdens dit weekend bij de Oldtimerbeurs. Een waar El Dorado voor de liefhebber. Enkele voorbeelden van bijzondere voertuigen die te zien waren: een uit 1961 daterende Daf roltrommelvuilniswagen van de Groninger milieudienst, klassieke Vespa scooters uit de jaren '50 en '60, een complete hal met bijzondere brandweerauto's en vrachtwagens. Bij de clubs was dit jaar voor het eerst ook de Rolls Roys Club aanwezig. Uiteraard stonden er voor hobbyisten en verzamelaars vele stands met onder meer onderdelen, gereedschap, miniaturen en andere aanverwanten. Verder konden bezoekers op de beurs zich oriënteren op de aanschaf van een echte klassieker.

Ook dit jaar waren er vele clubs vertegenwoordigd. De clubs met de fraaiste stand vielen in de prijzen. De eerste prijs ging dan ook naar de Alfa Romeo Club die de hoogste score haalde op informatievoorziening, presentatie en kwaliteit. De tweede prijs ging dit jaar naar de DKW Club Nederland en de derde prijs werd gewonnen door de Groep Brandweer, een regionale vereniging.