Gemeente Oldebroek


BoekStart van start

Het project BoekStart is dit weekeinde in de gemeente Oldebroek gestart. Sinds afgelopen zaterdag kunnen ouders een BoekStart-koffertje ophalen bij de bibliotheek. Boekstart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen en ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.

Goede basis
BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een goede basis op het gebied van lezen en taal ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Onderzoek
BoekStart is ontstaan naar voorbeeld van het programma Bookstart in Engeland. Onderzoek naar dit programma laat zien dat Bookstartkinderen met een voorsprong aan het lees- en taal-onderwijs beginnen. En dat zij deze voorsprong ook gedurende hun hele schoolperiode weten te behouden.

BoekStart-waardebon
Binnen het project BoekStart werken de bibliotheek, de gemeente en het consultatiebureau samen. Ouders van baby's van rond de 6 maanden ontvangen via de gemeente een brief met een BoekStart-waardebon. Met deze waardebon kunnen ze een gratis BoekStart-koffertje ophalen bij de bibliotheek met daarin onder meer twee babyboekjes. Tijdens het 11-maanden bezoek op het consultatiebureau wordt nogmaals aandacht besteed aan het belang van lezen met baby's.

Meer informatie
Met vragen of voor meer informatie kunt u terecht bij de medewerkers van de Bibliotheek Noord-Veluwe.