Politie Gelderland-Midden

Politie onderzoekt zedendelict Doesburg

Publicatiedatum: 29-11-2011 9:52:36

DOESBURG - De politie is zaterdagavond 26 november een onderzoek gestart in Doesburg naar de verkrachting van een minderjarig meisje. Het meisje zou die dag door een 46-jarige Doesburger in zijn woning zijn gedrogeerd en verkracht. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar; de man is een vriend van haar moeder. Het slachtoffer wist op een zeker moment de woning uit te vluchten om hulp te zoeken. Zij is opgevangen, medisch onderzocht en heeft een verklaring afgelegd bij de politie. Momenteel krijgt het meisje alle hulpverlening die nodig is.

De politie ging vervolgens direct naar de woning van de verdachte en trof daar de bewoner dood aan. Aangezien een misdrijf niet direct kon worden uitgesloten heeft de politie de woning afgezet en is binnen forensisch onderzoek verricht. Hieruit is gebleken dat de man suïcide heeft gepleegd. Uit onderzoek is verder gebleken dat de man TBS-patiënt was. Hij zat in de voorwaardelijke beëindiging van zijn TBS en woonde onder bepaalde voorwaarden en onder toezicht van de reclassering zelfstandig. De man is in 1999 veroordeeld door de Rechtbank in Rotterdam voor een zedendelict en vrijheidsberoving. Het toenmalige slachtoffer was een volwassen vrouw. Hij heeft hiervoor een gevangenisstraf uitgezeten en vervolgens TBS met dwangverpleging ondergaan.

Ondanks dat de verdachte is overleden, zet de politie het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie voort om te achterhalen hoe de gedragingen van de verdachte er de afgelopen periode uit hebben gezien. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er meer slachtoffers zijn.

voor nadere informatie:

Politie Gelderland-Midden
Persloket Bureau Communicatie
026 376 3053

Openbaar Ministerie
Arrondissementsparket Arnhem
026 888 45 66


---