Toine Heijmans verkozen tot 'Schrijver van nu'

Persbericht van ECI Holding BV

PERSBERICHT

Vianen, 29 november 2011

Uit het enorme boekenaanbod selecteert een deskundige jury al sinds 1978 de beste nieuwe boeken voor eci.nl, om zo schrijverstalenten onder de aandacht van het publiek te brengen. Deze keer is als 'Schrijver van Nu' geselecteerd: Toine Heijmans met zijn debuutroman 'Op zee'. "Een krachtig geschreven verhaal waar een ontzettende snelheid en spanning in zit. Heijmans weet een sfeer op te roepen die bijna voelbaar is voor de lezer en die ook voelbaar blijft als de sfeer diep duister wordt. Onheilspellend en indringend en ondanks de verloop van het verhaal toch zeker geloofwaardig. Met de afbeeldingen heeft de auteur een gewaagde sprong genomen maar die pakt ontzettend goed uit. De prenten sluiten naadloos aan bij het gevoel van de lezer.", aldus Bart Bulsing van de eci.nl vakjury.

Het fenomeen 'Schrijvers van Nu' is de langstlopende literaire reeks in Nederland, in 1978 geïnitieerd door eci.nl. Uit het grote aanbod van beginnende schrijvers kiest een jury van deskundigen de beste nieuwe boeken, om zo deze boeken en schrijverstalenten onder de aandacht van het publiek te brengen. Sindsdien zijn meer dan 125 schrijvers verbonden aan deze reeks, waaronder Bernlef, Arnon Grunberg, Renate Dorrestein en Cees Nooteboom.

Toine Heijmans (1969) is verslaggever en columnist van de Volkskrant. Eerder schreef hij La vie Vinex. Hij woont met zijn vriendin en hun drie kinderen in Vinex-wijk IJburg. Zijn eerste roman Op zee verscheen op 23 juni.

Voor meer informatie:
Eci.nl
Afdeling Marketing & PR
Sandra Broeren
sandra.broeren@eci.nl
Laanakkerweg 16, 4131 PB Vianen
0347-379273
www.eci.nl

*




Razende Robot Reporter