Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 29-11-2011

Gewelddadige winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden, omdat hij een winkeldiefstal had gepleegd. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie een melding, dat de beveiliging van een winkel aan het Godebaldkwartier problemen had met een agressieve winkeldief. Ter plaatse bleek dat een 18-jarige man uit Utrecht een aantal goederen uit de winkel had meegenomen zonder deze af te rekenen.

Toen de beveiliging hem aansprak wilde de man wegrennen. Hij werd tegengehouden, maar verzette zich hevig. Uiteindelijk wist de beveiliging hem onder controle te brengen en over te dragen aan de politie. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagmiddag vond een aanrijding tussen een kind en een auto plaats. Hierbij raakte het kind gewond.

Een 29-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 14.40 uur met haar auto over de W.A. Vultostraat in de richting van de Constant Erzeijstraat. Plotseling stak een klein meisje de weg over. De vrouw zag geen kans meer het meisje te ontwijken en botste tegen haar aan. De politie kwam ter plaatse en sprak de moeder van het 3-jarig slachtoffertje uit Utrecht.

Zij verklaarde dat haar dochtertje één tel aan haar aandacht was ontsnapt en de weg was overgestoken. Het meisje werd met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft maandagavond twee mannen aangehouden voor het plegen van en mishandeling.

Rond 23.30 uur kreeg de politie een melding, dat een aantal mannen een andere man had mishandeld bij een horecagelegenheid aan de Oudegracht. Ter plaatse bleek een 52-jarige man uit Vianen te zijn mishandeld door drie andere mannen.

Via camerabeelden van de horecagelegenheid zagen de agenten wie verantwoordelijk waren voor de mishandeling. Niet veel later konden de twee verdachten, twee 24-jarige mannen uit Oudewater, worden aangehouden. Zij werden voor verhoor ingesloten op het bureau.