Politie Drenthe

Dinsdag 29 november 2011

Provincie Drenthe, 29-11-2011

Politie controleert op snelheid

SCHOONOORD/ NOORD SLEEN De politie heeft op maandag een radarcontrole op de N367 (buiten de bebouwde kom) bij Schoonoord en Noord Sleen uitgevoerd. In totaal werden 1085 weggebruikers gecontroleerd. 91 weggebruikers waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 kilometer per uur.

Rijden zonder rijbewijs

HOOGEVEEN De politie heeft maandagmiddag op het van Echtensplein een 22-jarige automobilist uit Amsterdam aan de kant gezet, de man bleek geen rijbewijs te hebben. Na onderzoek bleek dat dit al de vierde keer was dat de man werd betrapt. De auto werd meegenomen naar het politiebureau en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto in de sloot

ASSEN Maandagmiddag is een 25-jarige automobilist uit Dedemsvaart met zijn auto in een sloot langs de A28 beland. De automobilist wilde een vrachtwagen inhalen en schrok van een andere weggebruiker die hem al wilde inhalen. De automobilist stuurde naar zijn eigen rijbaan en schoot de berm in en kwam in een sloot tot stilstand. De man raakte niet gewond.

Aanhouding voor winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft maandagmiddag bij een winkel aan de Wolfsbergenweg een 52-jarige man uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had uit de winkel een zaklamp en een mes weggenomen. De man werd betrapt door winkelpersoneel en werd vervolgens door de politie aangehouden. Op het politiebureau werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt alcomobilist aan

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Karel Palmstraat een 50-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man viel op door zijn rijgedrag en kreeg daarom een stopteken. Bij een parkeerplaats bij de Karel Palmstraat werd de man staande gehouden. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. De man scoorde 540 ug/l. (1,24 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Politie zoekt getuigen en bestuurder van busje na ongeval A28

BEILEN De politie is op zoek naar getuigen en de bestuurder van een busje naar aanleiding van het ongeval van maandagavond op de A28, waarbij vijf autos met elkaar in botsing kwamen. De A28 tussen Assen en Beilen was maandagavond bijna twee uur afgesloten vanwege een kettingbotsing waarbij vijf auto's betrokken waren. Twee automobilisten werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van de botsing is nog in onderzoek. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van een busje. Deze voegde vermoedelijk in op de A28 net na de oprit en/ of vanaf de vluchtstrook vanuit Assen-Zuid in de richting van Beilen. Daarnaast wil de politie ook graag in contact komen met getuigen van het ongeval en met mensen die iets over het busje kunnen vertellen. Via 0900 8844 kan in contact worden gekomen met de politie. Anoniem via 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem).