NCRV

In Man bijt hond: Sint Pieper

Ingezonden door NCRV op 28 november, 2011 - 13:26


dinsdag 29 november 2011 - 18:55 uur
Zender:
Nederland 2

Hendrik Pieper (60 jaar) uit Arnhem is al 47 jaar een trouwe hulp-Sinterklaas. De liefde voor pakjesavond is bij meneer Pieper al op zeer jonge leeftijd ontstaan. Op zijn twaalfde speelde hij voor het eerst Sinterklaas. Pieper is veel gepest maar merkte dat hij als Sinterklaas zijnde onthaald werd alsof hij een marathon had gelopen! Hij leefde helemaal op en dat ontging zijn ouders niet. Zijn moeder maakte dan ook eigenhandig de baard, was lange tijd zijn chauffeur als hij op huisbezoek ging en zijn vader kocht met zijn zuurverdiende geld een prachtige Sinterklaasmantel met bijhorende mijter.

Nog elk jaar speelt hij met overgave de rol van Sinterklaas. Hij is enorm perfectionistisch en zorgt ervoor dat alles tiptop in orde is. Zelfs zijn schoenen heeft hij brons gespoten, omdat dat zo hoort volgens hem! Maar het houdt niet op met hulp-Sinterklaas zijn. Eind oktober gaat Hendrik al zijn hele huis versieren met Sinterklaasspullen. Geen enkel plekje in zijn huis wordt overgeslagen. Hij vindt dat de Sint tot en met 6 december alle eer moet krijgen. Daarna mag kerstsfeer in alle hevigheid losbarsten. Want ook dit feest is heilig voor Hendrik Pieper. Meteen in de nacht van 5 op 6 december komen overal dozen tevoorschijn vol kerstspullen! Drie dagen lang is hij vervolgens bezig zijn huis te voorzien van drie kerstbomen, lampjes, zelfgemaakte kersthoezen voor de banken, kerstgordijnen etc.!

December is voor Hendrik Pieper de mooiste maand van het jaar! Breekt het nieuwe jaar aan, wordt hij overvallen door heimwee en kijkt hij reikhalzend uit naar het nieuwe jaar als de Sint en al zijn pieten met de stoomboot weer ons kikkerlandje aandoen. NCRV's Man bijt hond volgt meneer Pieper als hulp-Sinterklaas in al zijn facetten.

Het kan een beetje stinken in huize Jan Stam ,want Jan heeft een muis gedood, maar heeft hem nog niet kunnen vinden. Jan `klungelt' wat aan zijn molen in de tuin en vertelt dat hij het gelukkigst is als hij slaapt.

Programma:
Man bijt hond
Website:
Man bijt hond