Evangelische Omroep

Ontzagwekkende beelden in natuurserie Frozen Planet

Frozen Planet, vanaf 29 november elke dinsdag om 20.30 uur op Nederland 1

Frozen Planet

In navolging van het ongekende succes van de natuurserie Life zendt de EO vanaf 29 november de docureeks Frozen Planet uit. Documentairemaker Sir David Attenborough verbeeldt de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde door de seizoenen heen. De kille wereld is het thuis van dwerginktvissen en van de grootste wolven op aarde, van reuzenalbatrossen en van pissebedden zo groot als een bord. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen de kijker mee door de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. De uiteinden van onze aarde laten zowel een ontzagwekkende kracht als een vertederende kwetsbaarheid zien. De Full HD-beelden zijn voorzien van Nederlandstalig commentaar. Naast de reguliere uitzendingen zendt de EO bij elke aflevering een âmaking ofâ uit. Reis mee naar een magische wereld vol verrassingen.

Eerste aflevering - Het einde der aarde

Na zes maanden duisternis keert eindelijk het zonlicht terug op de Noordpool. Een ijsberenpaar is al ontwaakt en toont zich van een zeer tedere kant. Het is een wereld van verschil met de huiveringwekkende kracht van de watervallen op Groenland die zich diep in een ijsberg storten. In een onmetelijk woud, dat een derde van alle bomen op aarde bevat, volgt Frozen Planet het jachtritueel van 's werelds grootste wolven. Ook aan de andere kant van de aarde is het een kwestie van jagen of gejaagd worden. Bovendien toont de aflevering prehistorische reuzen en de zuidelijkste vulkaan, omringd door kristalgrotten.

Serie
In zeven afleveringen toont de EO met de serie Frozen Planet een opeenvolging van de mooiste natuurbeelden van de twee koudste gebieden die de aarde rijk is. De serie toont beelden van rituelen die niet eerder werden vastgelegd. Al zeventien jaar voor het filmen van deze ijskoude wereld reisde Sir David Attenborough voor het eerst naar Antarctica. In de tussentijd is het gebied merkbaar opgewarmd. In de zevende aflevering van de serie waarschuwt deze koning van de natuurdocumentaire zelf voor het effect van de opwarming van de aarde. Dit beinvloedt niet alleen het poolgebied, maar ook onze leefomgeving en daarmee onszelf. In tegenstelling tot de rest van de afleveringen is deze aflevering volledig Engels gesproken en Nederlands ondertiteld. De beelden zijn bijzonder scherp, waardoor onder meer de pijlsnelle aanval van een zeeluipaard op een pinguin zeer nauwkeurig wordt weergegeven. Mede deze ongekende precisie maakt de serie tot een boeiende en intrigerende reis door een gebied waar weinig mensen ooit voet aan de grond zetten. Frozen Planet toont de kijker een wondere wereld vol extremen.

Website

Pers Frozen Planet

Contactpersoon EO-Marketing & Communicatie

Aldert Baas
Telefoon: (035) 647 47 13
E-mail: aldert.baas@eo.nl