Ingezonden persbericht



---



P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 22 november 2011

Winkeliers Leusderweg zetten schouders onder samenwerking

Een aantal enthousiaste winkeliers die gevestigd zijn aan de Leusderweg hebben de handen ineengeslagen. Tijdens een bijzondere ledenvergadering van de Middenstands Vereniging Leusdersweg (MVL) op 21 november, is een werkgroep geformeerd die gaat onderzoeken hoe er in de toekomst weer beter samengewerkt kan gaan worden op het gebied van veiligheid, marketing en promotie.

In de werkgroep zitten leden en niet-leden van de winkeliersvereniging. Zij hadden, samen met ongeveer twintig ondernemers uit het winkelgebied, gehoor gegeven aan de oproep om naar de bijzondere ledenvergadering van de MVL te komen. De winkeliersvereniging ligt al enige tijd onder vuur. Er was vooral weinig betrokkenheid onder de ondernemers. Tijdens de vergadering is de huidige bestuursvoorzitter Robert Hoegen Dijkhof officieel afgetreden en heeft daarmee de weg voor een nieuwe start vrijgemaakt.

Vooruit kijken
De leden van de nieuw opgerichte werkgroep hebben hun blik gericht op de toekomst. Met nieuw elan gaan zij samen de schouders eronder zetten om de Leusderweg als winkelgebied te laten bruisen, om te beginnen al tijdens de komende feestperiode. Er is een tijdelijk bestuur gevormd, met Michel Nipshagen van Juwelier Nipshagen als interim-voorzitter. Wim Verkerk is herkozen als penningmeester en Hans de Sain van de Algemene Boekhandel blijft secretaris. Verder bestaat de werkgroep uit Rudolf van Daatselaar van Maison Pierre, Edward Stots van Mooie Kijkers, Gert Zwalua van Plentyparts, en Gert Hovius van Gert Hovius Goudsmeden. Raoul Veldink, consultant bij het bureau Urban Solutions, zal dit proces begeleiden. Het bureau heeft begin dit jaar onderzoek gedaan naar draagvlak onder de ondernemers voor de oprichting van een Ondernemersfonds op basis van de Biz.

Noot voor de redactie,