Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid, 10.25 uur

Utrecht, 24-11-2011

Aanrijding met ambulance

AMERSFOORT Op woensdag 23 november vond op de kruising van de Utrechtseweg met de Kersenbaan een aanrijding plaats tussen een ambulance en een bestelauto. De bestelauto kwam daarbij op de zijkant terecht.

Rond 14.55 uur reed de ambulance met een patiënt in de richting van het ziekenhuis De Lichtenberg. Gezien de toestand van de patiënt werd met prioriteit gereden en het zwaailicht en de sirene gevoerd. Tijdens het oversteken van de genoemde kruising zag de 29-jarige bestuurder van de bestelauto te laat dat de ambulance het rode licht passeerde. Er volgde een aanrijding waarbij de bestelauto op de zijkant terecht kwam.

De bestuurder, een inwoner uit Den Bosch kon op eigen kracht uit zijn auto komen maar werd wel voor nader medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De man hield alleen wat spierpijn over aan het ongeval en is naar huis gegaan. De patiënt in de ambulance werd door een tweede ambulanceauto overgenomen en naar het ziekenhuis vervoerd.

De verkeerspolitie Utrecht kwam ter plaatse en deed het onderzoek. Gedurende het onderzoek werd de kruising voor enige tijd afgezet. Rond 17.45 uur werden de autos weggetakeld door een bergingsbedrijf en werd de kruising weer vrijgegeven voor het verkeer.