Persbericht, vrijgegeven voor plaatsing
Kennisbruggen reikt innovatieprijs uit aan Anne Bouman
Delft - 23 november 2011. Anne Bouman, student aan de Hogeschool Rotterdam, maakt een innovatief ontwerp voor een slaapsysteem in opdracht van Ultima B.V. wat hem een nominatie voor de Kennisbruggen innovatieprijs oplevert. Ook Jan van Dijk (TU Delft) en Arwin de Jong (Hogeschool Rotterdam) zijn voor deze prestigieuze prijs genomineerd. Op 22 november presenteren zij hun innovatie voor publiek in het Atrium van De Haagse Hogeschool in Delft.
De presentatie is belangrijk, want het publiek kiest de winnaar via sms voting. Het publiek is onder de indruk en sms't zodra het startsein gegeven wordt. Tot het laatste moment is het spannend, drie kandidaten met zeer uiteenlopende showcases, waarvan twee met een tastbaar product. Een minuut later blijkt dat Anne Bouman zich met 83 stemmen winnaar van de Kennisbruggen innovatieprijs 2011 mag noemen.
De opdrachtgevers van deze (inmiddels ex-) studenten zijn zeer tevreden met de resultaten van deze Kennismatches; zo is Jan van Dijk aangenomen bij Vetus N.V., het bedrijf waar hij zijn Marine Toilet voor ontwierp en de opdrachtgever van Arwin de Jong, Ge-eX Logistics, benadrukt nogmaals dat hij erg blij is met de aanbevelingen van De Jong voor duurzaamheid in transport en deze in het beleid opneemt. Opdrachtgever van winnaar Anne Bouman is erg tevreden met het resultaat en raadt MKB'ers aan om ook te kijken wat Kennisbruggen voor ze kan betekenen.
European Satellite Navigation Competition
De Nederlandse winnaar van de European Satellite Navigation Competition, Peter Buist, ontvangt zijn prijs uit handen van de winnaar van vorig jaar, Ferdi De Bruijn (ReMood). Buist geeft - gebruik makend van de techniek - de navigatiemarkt een extra instrument om nooit meer de weg kwijt te raken. En dat is niet alleen belangrijk voor autonavigatie; toeristen krijgen gedetailleerde omgevingsinformatie via de koppeling met augmented reality en de veiligheid van dementerenden wordt hiermee vergroot.
High-T met SPING BV: 'Hoe bouw je een APP?'
De prijsuitreikingen gaan samen met een High-T van SPING BV, in samenwerking met TNO en Yes!Delft. Een High-T met SPING BV is bepaald geen ouderwets theekransje: deelnemers leren tijdens deze High-T hoe je een app maakt. Elke zichzelf respecterende organisatie die gebruik maakt van internet heeft tegenwoordig een eigen app of ontwikkelt er een. Tijdens de High-T leggen Jeroen Bol en Tom van der Geer van SPING BV de stappen uit die voorafgaan aan het bouwen van een APP. waarna Dave Stikkolorum, docent van De Haagse Hogeschool laat zien hoe je ter plekke een APP downloadbaar maakt.
Voor de ambitieuze studenten staat Stufee, een studentenuitzendbureau, klaar om cv's te beoordelen op vorm en inhoud. Werkenden en studenten weten inmiddels dat je carrière valt of staat met een pakkend cv. Een stage die verschil maakt draagt daar zeker ook aan bij. Kennisbruggen biedt interessante (afstudeer-)stages voor studenten van verschillende opleidingsrichtingen.
Kennisbruggen, voor student en het mkb
De Kennisbruggen innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een student of groep studenten die een (afstudeer)opdracht voor een mkb-er in de Zuid-Holland uitvoert. Studenten die een opdracht voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) doen, weten dat de ondernemer hun ideeën vertaalt naar een innovatief product of proces. Korte lijntjes met snelle resultaten is het credo van deze bedrijven.
Kennisbruggen is een gezamenlijk project van Syntens en de Kennisalliantie dat gesubsidieerd wordt door de Europese Commissie. Kennisbruggen verbindt studenten met het MKB voor nieuwe kennis en innovatie.
Meer informatie over Kennisbruggen:
Onderschrift foto 1:
De spanning tijdens de sms voting is voelbaar in de zaal
Onderschrift foto 2:
Het publiek kiest de winnaar door te sms-en
Onderschrift foto 3:
Anne Bouman, student aan de Hogeschool Rotterdam, wint de Kennisbruggen innovatieprijs 2011 met 83 stemmen