ScienceCaféEnschede: Vlees uit een reageerbuis?
23 november 2011 Tijd: 20:00 - 22:00
Als iedereen op aarde iedere dag een stuk vlees zou eten, zou er een
gigantisch probleem ontstaan. Voor de productie van één onsje biefstuk
is bijvoorbeeld al ruim duizend liter water nodig. De dieren moeten nog
dichter op elkaar `leven' en zullen nog meer CO2 en mest produceren.
Wetenschappers zijn naarstig op zoek naar een oplossing in de vorm van
synthetisch vlees. Een gehaktbal uit een reageerbuis? Smaakt dergelijk
vlees wel, en hoeveel water en energie is daar eigenlijk voor nodig?
Prof. dr.ir. Arjen Hoekstra is hoogleraar Watermanagement aan de UT en
wetenschappelijk directeur van het Water Footprint Network. Hij legt
uit waarom voor vlees zoveel water nodig is.
Prof. dr. Mark Post is hoogleraar vasculaire biologie en verbonden aan
de TU Eindhoven. Post is een van de eerste wetenschappers die er in
geslaagd is om in een laboratorium vlees te maken.
ScienceCaféEnschede op woensdag 23 november, 20.00-22.00 uur, Media Art
Café Berlijn.
Het Media Art Café bevindt zich op Stationsplein 1 te Enschede. Het
ScienceCaféEnschede brengt in een hippe ambiance serieuze wetenschap
voor het voetlicht. Dit programma is een coproductie van het Studium
Generale en Stichting ScienceCaféEnschede.
Universiteit Twente