Onder de naam âDe Smaak van NLâ strijden foodondernemers voor het
vierde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland.
Wie maakt het meest smaakvolle product van Nederland? De pasta van
biologisch geteeld graan van Bio Godico uit Wilp strijdt in ieder geval
mee om de Smaakvol 2011-erkenning tijdens de finale op 22 november.
De landelijke verkiezing voor het lekkerste product van Nederland wordt
ook dit jaar weer georganiseerd door Syntens in samenwerking met de
Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl. De aftrap van de
wedstrijd begon met regionale voorrondes die in juni op drie plaatsen
in Nederland plaatsvonden en waarin foodrecensenten en vakspecialisten
de producten onder de loep nemen. Van bijna zeventig deelnemers zijn er
uiteindelijk in ieder geval nog zes over!
Paprikameisje van vorig jaar
Vorig jaar stroomde de paprikajam van Marieke Tas uit Bemmel via de
regionale ronde door naar de landelijke finale. âHet ontmoeten van
andere ondernemers die met passie en vuur met eten bezig zijn, het
leren van elkaar en het netwerken met professionals uit de foodsector.
Met âDe Smaak van NLâ laat je bovendien meer mensen met je product
kennismaken. Nu nog zeggen mensen tegen me: hé, jij bent dat
paprikameisje!â
Boerenkaas en pasta
In de finale staan Kaasboerderij 'De Gelder' uit Tijnje met de
boerenkaas Tynjetaler en Bio Godico uit Wilp met pasta van biologisch
geteeld graan. Op 20 september wordt duidelijk welke producten uit het
Zuiden in de finale komen en op 22 september is bekend wie uit het
Westen van het land meestrijden.
Syntens