Sponsoren helpen Buist met uitwerken idee
Delft - Heb je dat wel eens? Je rijdt vlot naar een stad als Amsterdam en vervolgens ben je nog drie kwartier op zoek naar je bestemming omdat je GPS ontvanger de weg kwijt is. Rondjes rijden op een vierkante kilometer! Peter Buist ontwierp hiervoor precisienavigatie waarmee hij de Nederlandse prijs voor de Europese Satelliet Navigatie Competitie (ESNC) 2011 won. Buist gebruikt en combineert meerdere sensoren voor zijn precisienavigatie. Hij ontvangt vandaag een prijs tijdens de ´Innovatieprijs 2011´, het jaarlijkse evenement van Kennisbruggen, dit jaar bij de Haagse Hogeschool in Delft.
De Kennisalliantie zoekt elk jaar naar innovatieve nieuwe toepassingen voor satellietnavigatie. Omdat de Kennisalliantie vooral studenten wilde uitdagen, is de competitie ondergebracht bij haar project Kennisbruggen. Dit jaar is Buist de meest interessante toepassing. Buist geeft - gebruik makend van de techniek - de navigatiemarkt een extra instrument om nooit meer de weg kwijt te raken. En dat is niet alleen belangrijk voor autonavigatie. Een juwelenbuit is hier perfect mee op te sporen, toeristen krijgen gedetailleerde omgevingsinformatie via de koppeling met augmented reality en de veiligheid van dementerenden wordt hiermee vergroot.
Buist: "Ik ben erg blij met deze prijs. Gerenommeerde bedrijven helpen me om mijn idee verder uit te werken. Ik popel om te kunnen beginnen."
Fotobijschrift:
Peter Buist, winnaar van de ESNC 2011 over zijn precisieoplossing: "Je weet precies op welke weg je rijdt of op welk pad je wandelt. Zelfs in de binnenstad of onder dichte bomen in het bos. Mijn oplossing weet exact waar je je bevindt, ook in deze uitdagende omgevingen."
Kennisbruggen is een gezamenlijk project van de Kennisalliantie en Syntens dat gesubsidieerd wordt door de Europese Commissie. Kennisbruggen verbindt de studenten met het MKB voor nieuwe kennis en innovatie. Voor informatie over de Kennisbruggen:
----------
Kennisalliantie, samen werken aan economische vernieuwing Als onafhankelijke partij verbindt de Kennisalliantie publieke en private partijen in innovatieprojecten en -programma's. Door het innovatieproces te versnellen, vergroten we de concurrentiekracht van bedrijven in Zuid-Holland.
Veel innovatiekansen liggen op het kruispunt van sectoren. Daarom ontwikkelen we ook cross -sectorale programma's want juist daaruit ontstaan baanbrekende innovaties met internationale marktwaarde. Goed voor de regionale samenwerking en de ontwikkeling van nieuwe kennis, de winst van bedrijven, de aantrekkingskracht van de regio op investeerders, de werkgelegenheid en het bruto regionaal product. Ga naar
Syntens, innovatiecentrum voor ondernemers
Syntens is er voor ondernemers. Ondernemers die ervan overtuigd zijn dat het altijd beter kan en geloven in de kracht van samenwerken. Het netwerk van Syntens kent zo'n 240 innovatieadviseurs, 50.000 collega-ondernemers uit het midden -en kleinbedrijf en tientallen (regionale) partners die u met de juiste kennis en middelen helpen verbindingen te leggen en nieuwe business te creëren. Ons hoofddoel is ondernemend Nederland vooruit helpen. Onze activiteiten worden o.a. mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Ga naar
Persbericht, vrijgegeven voor plaatsing