Syntens

Succesvolle 25e kennismatch Kennisbruggen bij Hogeschool InHolland

Jongeren staan open voor een âslow coffeeâ beleving. Dat concludeerde een team van drie studenten van InHolland na aanleiding van hun onderzoek voor BunBun Coffee. Claudia da Silva, een van de studenten adviseerde een âbig yesâ voor de Koffiebox. Daarmee zagen de ondernemers van deze 25e kennismatch van Kennisbruggen, hun vermoedens bevestigd.

De theedoos met daarin verschillende soorten thee is een vertrouwd gezicht in Nederland. Nu is de tijd rijp voor de koffiebox, zegt het onderzoeksteam van hogeschool Inholland. Voor hun minor International Business & Finance, onderzochten ze de acceptatie van de koffiebox onder leeftijdgenoten tussen 18 en 28 jaar. Deze oordeelden positief over dit nieuwe concept. Vooral het feit dat je als klant zelf je aroma kunt kiezen en dat de koffie fairtrade is, maakt dat jongeren deze koffiebeleving graag willen uitproberen.

QR-code
Een opvallend feit uit het onderzoek was dat het voor de marketing belangrijk is om een QR-code toe te voegen. Jongeren blijken geïnteresseerd en nieuwsgierig te zijn naar het fairtrade kwaliteitskenmerk van deze koffie en willen weten waar de koffie vandaan komt en hoe die gemaakt wordt. Door de code te scannen komen ze direct op de site waar deze informatie staat.

Trendy
De ondernemers waren zeer tevreden over het onderzoek en met de uitkomsten. Ze hopen de koffiebox begin 2012 op de markt te kunnen brengen. Hiervoor worden nu een select aantal trendy koffiebars en restaurants benaderd . Als het nieuwe product aanslaat, willen ze het uitrollen in Nederland en Europa. Ze hebben gekozen voor de toepasselijke naam BunBun, vernoemd naar de eerste koffiebonen en Ethiopië.

Kennisbruggen, een belangrijke stap
Studenten die een opdracht voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) doen, weten dat de ondernemer hun ideeën vertaalt naar een innovatief product of proces. Korte lijntjes met snelle resultaten is het credo van deze bedrijven. Kennisbruggen is een gezamenlijk project van Syntens en de Kennisalliantie dat gesubsidieerd wordt door de Europese Commissie. Kennisbruggen verbindt studenten met het MKB voor nieuwe kennis en innovatie. Meer informatie: www.kennisbruggen.nl

De koffiebox met de toepasselijke naam BunBun, vernoemd naar de eerste koffiebonen en Ethiopië.Â