Woonbond


Huurwijzer Online
Verkiezing Beste Huurdersorganisatie & Bewonerscommissie 2011 18-11-2011 Meld u aan voor de Landelijke Bewonersdag 2011

Actief in uw wijk, buurt of gemeente? Dan wilt u de Landelijke Bewonersdag op 10 december niet missen. Tijdens deze grootste bewonersconferentie van het jaar ontmoet u andere actieve bewoners en doet u inspiratie op voor uw vrijwilligerswerk.

De Woonbond organiseerde onlangs de verkiezing Beste Huurdersorganisatie van 2011. Tijdens de Landelijke Bewonersdag worden de winnaars bekend gemaakt. De verkiezing had het thema Energiebesparing. Een huurdersorganisatie en een bewonerscommissie die op dat gebied veel gepresteerd hebben krijgen een prijs uitgereikt.

Afbeelding: Banner Tijd voor je Wijk Maar op de Landelijke Bewonersdag is veel meer te doen. Onder het motto ´Tijd voor je wijk´ wordt er een actief en feestelijk evenement van gemaakt. Deelnemers kunnen in de rol van journalist, redacteur of debater meewerken aan het Manifest van de Actieve Bewoner. Daarbij is volop ruimte om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en om -tijdens lunch en borrel- andere bewoners te ontmoeten.

Manifest van Actieve Bewoner

"Bewoners krijgen een sleutelrol bij het vergroten van de leefbaarheid in hun wijk," zegt de overheid. Dat klinkt mooi, maar wat hebben bewoners(organisaties) nodig om die sleutelrol waar te maken? Tijdens de bewonersdag wordt hier uitgebreid op ingegaan. U kunt nu al een bijdrage leveren aan deze discussie door ideeën aan te leveren voor het Manifest van de Actieve Bewoner. Op 10 december maken deelnemers aan de Bewonersdag het manifest verder af, waarna het ter plekke wordt uitgereikt aan de ook op deze dag aanwezige minister Donner (BZK).

Aanmelden

Kom ook naar de Landelijke Bewonersdag! Surf naar www.landelijkebewonersdag.nl en meld u aan. Deelname is gratis, maar het is wel de bedoeling dat u zich (tijdig) opgeeft.

Naam: Landelijke Bewonersdag 2011 - Tijd voor je wijk Organisator: Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken, ism ministerie van BZK, Woonbond, Gemeente Arnhem, Volkshuisvesting Arnhem, Vivare en Portaal
Datum en tijd: 10 december vanaf 10:30
Locatie: Eusebiuskerk in Arnhem
Kosten: gratis, wel aanmelden!