Deltion College
17-11-11
The Cooking Battle
Een knappe prestatie voor 2e jaarstudenten, Merwin de Lange en Gert
Bakker van de Koksopleiding! Tijdens de landelijke kookwedstrijd
"Junior Chef of the Year" op 10 november eindigden Merwin en Gert van
het Deltion College op de 3e plaats.
Acht finalisten gingen voor de titel "Junior Chef of the Year" tijdens
de Kruidenier Foodbeurs in Houten. In totaal deden 7 ROC's mee aan de
wedstrijd. Per school konden er 2 teams van 2 studenten deelnemen.
Merwin en Gert zijn 2e jaars BOL-studenten van de Koksopleiding en zijn
op basis van hun goede kookvaardigheden geselecteerd voor deze
wedstrijd. Merwin en Gert zijn verheugd met hun 3e plaats: "het was erg
leuk om mee te doen en nog leuker om in de top 3 te eindigen."
Het menu bestond uit:
· Pompoensoep met duivenborst
· Zeebaarsfilet met grapefruit en venkelschuim
· Kwartel met risotto
Bij de beoordeling werd het hele traject van de voorbereiding, de
bereiding, de ingrediëntkeuzes, de combinaties, gebruikte
kooktechnieken, de presentatie en de werkwijze meegenomen. De vakjury
bestond uit Wim Gerritsen (Unilever Foodsolutions) en Evert Vermandel
(hoofd bedrijfsrestaurant van Unilever Weena) en Meesterkok, Frans
Gerritsen.
Unilever Foodsolutions en Kruidenier zijn initiatiefnemer van de
kookwedstrijd en erkennen het belang van jonge mensen in het vak van
chef-kok. Daarom organiseerden zij al voor de 3e keer de grote finale
tijdens de Kruidenier Foodbeurs. Een moment waar de deelnemende
studenten naartoe leven!
---