Hoefnet

Nieuws

Timmerman met nieuwe troef aan de start in Stuttgart

16-11-2011

Komend weekend staat de tweede Wereldbekerwedstrijd op het programma in het Duitse Stuttgart. Theo Timmerman start met een nieuwe troef in zijn vierspan. IJsbrand Chardon rijdt zijn gebruikelijke Lipizzanerspan waarmee hij de eerste wedstrijd in Hannover won. Koos de Ronde heeft weer de beschikking over zijn vaste indoorspan, waarmee hij vorig seizoen diverse hoge klasseringen op zijn naam schreef.

Voor Theo Timmerman wordt Stuttgart zijn eerste Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Theo maakt gebruik van zijn vaste indoor voorpaarden Joep en Kasper. In het achterspan loopt de routinier Boris samen met de nieuwe Twister, een 11-jarige KWPN-ruin (v. Aurola). Met dit vierspan schreef Timmerman onlangs met glans Menindoor Nijkerk op zijn naam.

Koos de Ronde moest het in Hannover doen zonder zijn vaste indoor achterpaard Mister, die geblesseerd thuis was. De ruin is inmiddels hersteld en De Ronde kan in Stuttgart starten met zijn vertrouwde opstelling met Charley, Tommie, Mario en Mister.

De Nederlandse vierspantoppers nemen het in Stuttgart op tegen Zoltan Lazar, de onlangs vader geworden Georg von Stein en de wild card deelnemers Boyd Exell en Michael Brauchle.

Live video

Warm up: Friday 18/11 20.00 uur.
World Cup: Saturday 19/11 14.10 uur.

De parcoursbouw is in handen van de Duitse parcoursbouwer Falk Böhnisch. De jury staat onder leiding van Klaus Peppersack en Bettina Böhnisch.

De wedstrijden worden live uitgezonden via www.cpm24.tv Na afloop van de wedstrijd zijn de beelden van de winnende ritten te zien in het Youtube kanaal van Hoefnet.