Gemeente Doetinchem

Gemeente doet beroep op inwoners bij bestrijding gladheid

Persbericht, 16 november 2011

De gemeente Doetinchem doet dit jaar een beroep op inwoners van de gemeente Doetinchem als het om bestrijding van gladheid gaat. De gemeente vraagt inwoners om een hulpbehoevende buren of bekenden te helpen bij het schoonvegen van hun stoep of het doen van boodschappen.

Bij overlast van winterse neerslag en vorst kunnen de Doetinchemse strooiploegen niet overal tegelijk zijn. Ook zijn er delen van Doetinchem, zoals woonstraten, woonpaden en trottoirs, die niet door de gemeente gestrooid worden. Daar is de helpende hand van de burger van groot belang.

Zout afhalen

Zodra in de berichtgeving wordt gemeld dat er extreem weer op komt is, kan dit winterseizoen zout worden afgehaald bij het gemeentelijk afvalbrengpunt aan de Havenstraat. Men dient hiervoor wel zelf een emmer mee te brengen. Op woensdag 23 november verschijnt in het Doetinchems Vizier een informatiepagina van de gemeente over de bestrijding van gladheid in onze gemeente. Hierin krijgen inwoners meer tips over hoe ze kunnen helpen bij het bestrijden van gladheid. Deze informatiepagina wordt ook gepubliceerd op www.doetinchem.nl.

Waar strooit de gemeente?

Over het strooien in de gemeente Doetinchem tijdens het winterseizoen 2011-2012 zijn de volgende afspraken gemaakt:
1. Als eerst aan de beurt zijn doorgaande (bewegwijzerde) wegen, wijk- en industrieontsluitingswegen, hoofdroutes voor fietsverkeer en busroutes. Ook de routes naar het ziekenhuis, ambulancepost en huisartsen worden direct na melding gestrooid. Deze wegen zijn op de routekaart aangegeven als de `beperkte route'. 2. Direct nadat de beperkte route is behandeld, worden binnen de normale werktijden de buurt- en de industrieverzamelstraten en de voetgangersgebieden rondom de buurtwinkelcentra gestrooid. Op de kaart staan deze wegen aangegeven als de `uitgebreide route'. 3. Woonstraten, woonpaden en trottoirs worden door de gemeente niet gestrooid. Strooien in de wijken is voorheen namelijk weinig effectief gebleken. Er is doorgaans te weinig verkeer om het zout te laten werken.

Routekaart

Op de routekaart die wordt gepubliceerd op www.doetinchem.nl, is zichtbaar welke wegen deel uitmaken van de `beperkte route' en welke tot de `uitgebreide route' behoren. Deze routekaart ligt ook ter inzage in de gemeentewinkel van het stadhuis. Het behandelen van de `beperkte route' vergt ongeveer drie tot vier uur. Het kan dus voorkomen dat er nog gestrooid wordt terwijl het al glad is.
hoog contrast

* Bekijk hier de pagina van de gemeenteraad