Politie Twente

Toedracht ongeval niet geheel duidelijk, politie zoekt getuigen Almelo
Politie Twente is op zoek naar getuigen van het ongeval zaterdag 12 november op de kruising Rembrandtlaan / Maardijk (zie onderstaand persbericht). De verklaringen van betrokkenen lopen uiteen en technisch onderzoek heeft de toedracht van het ongeval is niet geheel duidelijk gemaakt.

Bij het ongeval raakten vier Almeloërs gewond, een 18-jarige man, een 22-jarige vrouw en twee 24-jarige vrouwen. Beide bestuurders zijn onderworpen aan een blaastest. Er was geen alcohol in het spel. Omdat het vermoeden bestaat dat de 18-jarige man, een beginnend bestuurder, te hard heeft gereden is zijn rijbewijs ingevorderd in afwachting van het onderzoek. Het team Verkeersongevallen Analyse doet tevens technisch onderzoek aan de auto van de man.

Vlak na het ongeval werd het druk op straat. Ook ontstond onenigheid bij de omstanders, waardoor de politieagenten en het ambulancepersoneel werden gehinderd bij het uitvoeren van hun werk. Mogelijk zijn hierdoor van enkele belangrijke getuigen geen verklaringen opgenomen.

Politie Twente verzoekt mensen die iets hebben gezien van de aanrijding die omstreeks 14.10 uur plaatsvond op de kruising Rembrandtlaan / Maardijk, zich te melden bij Politie Twente, team Almelo Zuid West, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011107986)

Persbericht van 13 november jl: Vier gewonden bij aanrijding
Almelo
Bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising Rembrandtlaan / Maardijk zijn zondag 13 november omstreeks 14.10 uur vier personen gewond geraakt.

Een 18-jarige automobilist reed op de Rembrandtlaan in de richting van de Henriëtte Roland Holstlaan. Op de kruising met de Maardijk kwam hij in botsing met een auto die van rechts de voorrangsweg opreed. Deze auto werd bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Almelo. De 18-jarige automobilist is door de brandweer uit zijn auto gehaald. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Ook de 24-jarige vrouw en haar twee inzittenden (geen nadere gegevens bekend) zijn met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het team Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Onder meer zal worden onderzocht of beide bestuurders zich aan de snelheid hebben gehouden en of er alcohol in het spel is.
-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Maandag 14 november 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --