Ingezonden persbericht


HARLINGEN - Het is nog maar 1 nachtje wachten op de stoomboot met Sinterklaas.

Zaterdag 12 november komt hij vergezeld door ruim vijftig pieten voorzien van zakken vol strooigoed naar de stad. Uiteraard is Amerigo de schimmel van Sinterklaas ook van de partij. De Harlinger Ondernemersvereniging organiseert al jaren de intocht van Sinterklaas in Harlingen. Een prachtig kinderfeest waar vele peuters, kleuters, kinderen en hun ouders veel plezier aan beleven.

Iedereen is welkom op de nieuwe Ringmuur waar we vol spanning Sinterklaas en zijn pieten opwachten. Vanaf 13.30 uur zal entertainer Berry van Mierlo zijn best doen om de kinderen, ouders en grootouders lekker te laten swingen, dansen en zingen. De kinderen van groep 1 en 2 van CBS Het Baken zullen onder begeleiding van de Stedelijke muziekvereniging sinterklaasliedjes zingen. Alle kinderen kunnen natuurlijk luidkeels meezingen!

Om 14.00 uur hoopt Sinterklaas met zijn stoomboot vol met pakjes de Harlinger haven binnen te varen en af te meren bij de 'Coupure' in de Willemshaven. Hier wordt de Sint ontvangen door burgemeester Paul Scheffer waarna het feest los barst! Na het ontvangst zal de Sint en zijn bonte stoet pieten met het korps van Hosanna voorop een wandeling naar de Grote Bredeplaats maken. Sint zal ruim de gelegenheid nemen om de kinderen te begroeten.

In de muziektent op de Bredeplaats wordt hij rond 15.00 uur officieel welkom geheten door de burgemeester en voorzitter van de Harlinger ondernemersvereniging Lucia van der Meer. Vandaar begint Sinterklaas te paard aan zijn rijtoer door de binnenstad. De Pieten lopen, springen en duikelen met hem mee en zullen er beslist weer een gezellige boel van maken. Onderweg zul je de geur van verse pepernoten ruiken!

Rond 16.00 uur betrekt Sinterklaas zijn logeerhuis aan de Voorstraat. In het Hannemahuis kunnen kinderen hem ontmoeten, groeten en met de Sint op de foto.