Wageningen Universiteit en Researchcentrum
7 nov 2011 12:00 - 7 nov 2011 20:00
Onderdeel: Food and Biobased Research
Maandag 7 november is voor de tweede keer het congres Beter Eten 2011.
Het thema dit jaar is 'minder verspillen, verantwoord lekker'. Het
congres richt zich op voedsel dat beter is voor jezelf, dat de
producent de waardering geeft die hij verdient en dat beter is voor de
(directe) omgeving. Om die reden is er dit jaar ook aandacht voor het
terugdringen van de omvangrijke verspilling in de voedselketen. Agro &
Co, ZLTO en Wageningen UR Food & Biobased Research organiseren het
evenement.
De agrofoodsector ziet Beter Eten (real food) meer en meer als een
geloofwaardige hefboom om de verduurzaming van de voedselkolom te
versnellen, waarbij kwaliteit, smaak en veiligheid van de producten
voorop staan. De samenleving vraagt steeds sterker om eten dat behalve
verantwoord ook lekker is. Deze uitdaging biedt grote kansen voor
innovaties, zowel op bedrijfs- als op ketenniveau.Â
Naast primaire producenten, voedselverwerkers en retailers hebben
vertegenwoordigers van kennisinstellingen en belangenorganisaties hun
deelname aan het Beter Eten 2011 Congres toegezegd. Het evenement biedt
inspirerende sprekers en een reeks workshops waar deelnemers hun eigen
ideeën al daadwerkelijk vorm kunnen geven.
Verspilling
Extra aandacht is er dit jaar aan âverspilling in de voedselketenâ.
Jaarlijks wordt in Nederland âvan grond tot mondâ 30 tot 50 procent van
het voedsel weggegooid. Dat is niet alleen zonde van het geld, maar
ook zonde van het eten. Ter afsluiting van het congres wordt de
deelnemers dan ook een No Waste Dinner aangeboden dat door topkoks is
bereid met voedsel dat die dag normaal gesproken al weggegooid zou
zijn. Tijdens het diner krijgt het bedrijf dat verspilling het meest
vernieuwend aanpakt de No Waste Award uitgereikt.
Organisatie Beter Eten 2011
Beter Eten 2011 Congres vindt plaats in de Brabanthallen
(âs-Hertogenbosch). Datum: 7 november. Tijd: 13.00 â 20.00 uur. Meer
informatie, het programma en aanmelden: www.betereten.nl
Het evenement is een initiatief van Agro & Co, ZLTO en Wageningen UR
Food & Biobased Research.