Siemens

Persbericht

Den Haag, donderdag 3 november 2011

Nieuwe oplossingen voor besturing en bewaking van installaties op afstand

Het aanbod van Siemens op het gebied van industrial remote access is uitgebreid met nieuwe modulen en UMTS-routers. Met de beide nieuwe modulen TIM 3V-IE DNP3 en TIM 4R-IE DNP3 kunnen controllers van het type Simatic S7-300 en S7-400 via verschillende communicatienetten bijvoorbeeld het mobiele netwerk worden bestuurd en bewaakt. De modulen ondersteunen het open DNP3-protocol voor communicatie met het controlecentrum. Gebruikers beschikken over uitgebreide diagnosefuncties, waaronder protocollering van de verzonden en ontvangen telegrammen. Ook kunnen S7-controllers die op de modulen zijn aangesloten via een IP-gebaseerd netwerk op afstand worden geprogrammeerd, wat kostbare service¬bezoeken op locatie beperkt.

De nieuwe UMTS-routers Scalance M873 en M875 zijn ontworpen voor remote access-oplossingen in klassieke teleservice- en telecontrol-applicaties. De communicatie tussen het controlecentrum en de routers vindt plaats via het mobiele UMTS-netwerk. Tevens zijn ze geschikt voor complexere applicaties, zoals videotransmissies. Scalance M875 beschikt bovendien over een VPN-functie (Virtual Private Network) en een firewall. Dankzij de geïntegreerde securityfuncties ondersteunt Scalance M875 een beveiligde verbinding van decentrale automatiseringscellen met een controlecentrum via het mobiele netwerk.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation, Robert-Jan de Leede Tel: (070) 333 1603, E-mail: robert-jan.de.leede@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/simatic-net

Publicaties
Spotlight

3-11-2011 © Siemens Nederland N.V.