Deltion College
nieuws
04-11-11
Deltionstudent, Pim Veen, wint Gouden Garde
Pim Veen, student Horeca vakopleidingen, heeft op 2 november de Gouden
Garde, de kookcompetitie voor jonge chefs bij Hakvoort Horeca in
Emmeloord, gewonnen.
Pim was volgens de jury onder leiding van Meesterkoks Wyand Vogel en
Constant Fonk de beste omdat hij zich goed aan de 3 wedstrijdopdrachten
had gehouden. `Hij heeft goed op smaak gekookt en zijn cuission was bij
alle gerechten goed', vond de jury. Pim loopt momenteel stage bij 't
Nonnetje in Harderwijk. Hij was overdonderd met zijn prijs. `Super'
vond hij zijn winst.
Op de finaledag van de Gouden Garde kookten de zes deelnemers die op de
2 voorafgaande dagen als beste waren geëindigd met producten uit een
mystery box. Ze kregen de opdracht om in 2,5 uur 3 gerechten te
bereiden. Het voorgerecht moest een klassieke omelet met zeevruchten en
saus zijn. Het hoofdgerecht tamme konijnenrug en het dessert diende
krokante appel bevatten.
De organisatie van de Gouden Garde was wederom in handen van Hakvoort
Horeca. De wedstrijd voor leerlingkoks vond voor de 7de keer plaats
tijdens de Horecafair, de tweejaarlijkse huisbeurs van Hakvoort Horeca.
---