Heerlijkheden uit het Zuiden in de finale van De Smaak van NL
Puur eten om van te watertanden: stem nu op uw favoriet!
BREDA, 20111101 -- Aspergebitterballen, oranje paprika ijs, de smeuïge gerookte paling allen uit het Zuiden? Of wordt het Levainbrood, knoflookpuree of de Olmenhorst appeltaart? Valt u voor de biologische pasta, de boerenkaas uit Friesland of het Lakenvelder jong rundvlees? Waar loopt bij u het water van in de mond? Heel Nederland kan de filmpjes over deze lekkere producten en de enthousiaste producenten bekijken, vanaf 1 november op www.syntens.nl/desmaakvanNL. Stemmen kan tot één dag voor de finale, die plaatsvindt op 22 november.
Voor de vierde keer wordt de Smaakvol-erkenning uitgereikt, dé sterrenstatus voor het lekkerste product van Nederlandse bodem. Dit jaar staan smaak en duurzaamheid centraal. Wie weet dit als beste te combineren? Is het Oranje paprika-ijs, een samenwerking tussen Oranje paprikakwekerij Hermans-Walter uit Sevenum en Ijssalon Clevers uit Grubbenvorst of de asperge bitterbal van Van Vollegrond uit Panningen of Ee’licious, een oud Hollands product met de pure smaak van paling van John en Mieke van Dooren van Passie voor Vis uit Sevenum.
John Korsten en John Teeuwen van Van Vollegrond, uit Panningen met de asperge bitterbal. De aspergebitterbal: ambachtelijk bereid met verse asperges uit Peel en Maas. Het bijzondere van de aspergebitterbal is de combinatie van een traditioneel oer-Hollands product met een regionaal seizoensproduct. www.vanvollegrond.nl
Annette Hermans -Walter van Kwekerij Hermans-Walter BV en Meester ijsbereider Theo Clevers van IJssalon Clevers uit Grubbenvorst met oranje paprika ijs. De oranje paprika heeft een overheerlijke zoete smaak. En het is een kleurrijk, natuurlijk product dat ook vol vitamines (C) zit. Annette en Theo willen laten zien dat zij op meesterlijk niveau ijs van de lekkerste producten kunnen bereiden. www.clevers.nl; www.hermanswalterbv.nl
Mieke en John van Doorn van Passie voor vis uit Sevenum met Ee’licious. Ee’licious is een heerlijk en eerlijk oud Hollands product is met de pure smaak van paling. Mieke en John kweken de paling op een duurzame manier en roken de paling op ambachtelijke wijze. www.passievoorvis.nl
Finale in Baarn
De smaakjury zal op 22 november in Baarn de producten van de finalisten voor een laatste keer proeven en toetsen. Daarna worden de winnaars van Smaakvol2011, dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland en de publieksprijs voor de landelijke publieksfavoriet bekend gemaakt.
Ingezonden persbericht