Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Rotterdam, 1 november 2011

Het restaurant van het Wereldmuseum hoogste nieuwe binnenkomer GaultMillau Het culinair magazine Lekker 2012 heeft het restaurant van het Wereldmuseum als één van de hoogste nieuwe binnenkomers geplaatst op hun top 100-lijst van beste restaurants van Nederland. De 70e plek is een schitterende erkenning voor het jonge restaurant dat nu twee jaar furore maakt in de Rotterdamse regio. Als klap op de vuurpijl heeft GaultMillau het restaurant als hoogste nieuwe binnenkomer gewaardeerd met 15 punten en maitre-sommelier Danny Gonzalez als beste gastheer van Nederland benoemd. Het restaurant van het Wereldmuseum heeft van begin af ingezet op topkwaliteit. Lekker legt niet alleen de nadruk op het eten maar let tevens op de gastvrijheid en sfeer. Met de hoge plaatsing op plek 70 van deze prestigieuze lijst, maakt het nu deel uit van een nationaal circuit van onderscheidende restaurants. Bij de start van het restaurant in december 2009 was Nederlands eerste driesterren kok Cees Helder nauw betrokken als adviseur. Nu ligt de volledige verantwoordelijkheid bij chef-kok Wim Serverein en maitre-sommelier Danny Gonzalez. Serverein en Gonzalez hebben met hun inzet een geheel eigen stijl ontwikkeld met dit dubbelsucces tot gevolg. De ambiance van het restaurant is de voormalige Koninklijke Yachtclub uit 1852, gelegen aan de Maas en de sfeervolle Veerhaven. Het restaurant vormt een integraal onderdeel van het Wereldmuseum dat dit jaar zijn 125-jarig jubileum viert. In het museum is alleen absolute topkunst te zien, in het bijzonder uit Azië en de Pacific. In het museum draait het maar om één ding: de bezoeker en zijn ervaring met opmerkelijke kunst. Het is dezelfde filosofie die voor het restaurant geldt: de gast en een exclusieve culinaire ervaring. Na het behalen van de Gouden Pollepel in 2010, de prijs van het AD voor het beste restaurant van Rotterdam en omgeving is het dubbelsucces van dit jaar bij Lekker en GaultMillau een belofte voor een prachtige toekomst.

Noot voor de redactie,