Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 31 oktober 2011

'Filmpje pakken' op Overstad
In 2013 nieuwe bioscoop op locatie Vegrohallen

Een stad als Alkmaar verdient een grote, moderne bioscoop. En als het aan het college van B&W ligt komt deze er ook. Zij voeren namelijk exclusieve en gevorderde discussies met Jogchem's Theaters B.V. (JT bioscopen), de exploitant van 19 bioscopen in Nederland waaronder de 'Harmonie' en de 'Metro' in Heerhugowaard, en Punt beheer. De nieuwe bioscoop komt op de locatie van de Vegrohallen, die binnenkort gesloopt worden.

De definitieve omvang en het aantal zalen van het complex zijn nog niet helemaal bekend. Maar exploitant JT bioscopen gaat uit van een bioscoop die ruim groter is dan het filiaal in Heerhugowaard (5 zalen) en Purmerend (4 zalen).

Wethouder Victor Kloos (OPA): "Dit is precies wat Alkmaar en Overstad nodig heeft. Een bioscoop zorgt voor bedrijvigheid en entertainment op Overstad, ook buiten de reguliere (winkel)openingstijden. Het geeft een 'boost' aan de ontwikkelingen en economie op Overstad en zorgt ervoor dat onze stad steeds gezelliger wordt."

Overstad
De komst van de bioscoop past goed in de totale metamorfose van Overstad. Het bedrijventerrein aan de noordkant van het Alkmaarse centrum wordt namelijk een moderne vertaling van de historische binnenstad. Om de opening van de nieuwe bioscoop in 2013 mogelijk te maken wordt half november 2011 gestart met de sloop van de oude Vegrohallen.

Jogchem's Theaters
Jogchem's Theaters is een keten van in totaal 19 bioscopen verdeelt over heel Nederland onder de merknamen JT en Luxor. Met meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar is zij de tweede bioscoopketen van Nederland. In haar 19 vestigingen exploiteert JT 85 bioscoopzalen met in totaal 15.153 stoelen. JT is eigendom van het Amsterdamse NedVest Capital en de familie Punt.




Gemeente Alkmaar