Universiteit Twente

Nieuwe decaan faculteit Gedragswetenschappen benoemd

31 oktober 2011

Per 1 februari 2012 wordt mevrouw Karen van Oudenhoven-van der Zee (45) de decaan van de faculteit Gedragswetenschappen. Het College van Bestuur heeft haar afgelopen week in die functie benoemd. Zij volgt daarmee Erwin Seydel op, die nu als interim-decaan de functie vervult. Erwin Seydel zal in de loop van 2012 met emeritaat gaan. Het College is bijzonder verheugd dat voor het eerst een vrouwelijke decaan is benoemd als vast lid van de wetenschappelijke staf.

Professor Dr. Karen van Oudenhoven-van der Zee is op dit moment Directeur van het Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid bij de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Daarnaast bekleedt zij een leerstoel Organisatiepsychologie, Culturele Diversiteit en Integratie. In het instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid (ISW) werken wetenschap, maatschappelijke instellingen, overheid en bedrijven samen aan een betere samenleving. De afgelopen jaren heeft zij vanuit deze positie een enorm netwerk opgebouwd, ook buiten de academische wereld. Zo is zij lid van de Worldconnectors, een denktank van vertegenwoordigers uit de politiek, het bedrijfsleven, non-gouvernementele organisaties en de wetenschap die zich inzet voor versterking van internationale samenwerking en de global community.

Daarnaast zet zij zich als bestuurslid van de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek (NSVP) in voor de versterking van de verbinding tussen praktijk en wetenschap op het gebied van vraagstukken rondom mens en arbeid.

In 1990 studeerde van Oudenhoven-van der Zee cum laude af in Persoonlijkheidspsychologie en Arbeids- en Organisatie Psychologie te Groningen. Vervolgens promoveerde ze in de Sociale Psychologie aan de RuG.
Na een aantal jaren te hebben gewerkt als Universitair Docent aan de Universiteit Tilburg, vervulde zij tussen 1992 en 1995 de functies van fellow in dienst van de Nederlandse Kankerbestrijding (KWF) en als onderzoeker bij het Noordelijk Centrum voor Gezondheidsvraagstukken en de afdeling Sociale Psychologie bij de RuG.

In de periode van 1995 tot 2001 kreeg haar wetenschappelijke carrière een snelle vlucht, van een positie als universitair docent tot een aanstelling als hoogleraar in de Organisatiepsychologie aan de RuG. Aldaar heeft zij het initiatief genomen tot het opzetten van het Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid. Haar onderzoek richt zich op culturele diversiteit in organisaties, integratie van migranten, de invloed van dreiging op sociale identiteiten en interculturele competenties. Over deze onderwerpen heeft zij veel gepubliceerd in nationale en internationale tijdschriften.

In 2008 heeft Karen van Oudenhoven-van der Zee de LTP-Van den Bergh prijs gewonnen voor het boek "Culturele diversiteit op het werk" dat eind 2006 is gepubliceerd. De prijs wordt elke twee jaar toegekend aan die Nederlandse onderzoeker of praktijkbeoefenaar die middels een boekpublicatie een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de praktische toepassing van gedragswetenschappelijke inzichten op het gebied van personeelsmanagement en -organisatie. De prijs is ingesteld door LTP, het landelijk opererend adviesbureau op het gebied van assessment dat zijn oorsprong kent in de Vrije Universiteit.

Van Oudenhoven-van der Zee heeft al enige binding met Twente. Zij is onder andere als eerste promotor actief geweest binnen het IBR en heeft samengewerkt en gepubliceerd met Professor Dr. Ellen Giebels van de faculteit Gedragswetenschappen.