Gemeente Doetinchem

In actie voor toegankelijkheid

bericht, 31 oktober 2011

De werkgroep Toegankelijkheid Doetinchem maakt zich al jaren sterk voor een betere toegankelijkheid. Hierbij denken wij aan fysiek toegankelijke (openbare) voorzieningen en gelegenheden die bruikbaar en bereikbaar zijn. Maar ook aan informatievoorziening die begrijpelijk is voor mensen met een verstandelijke en/of zintuiglijke beperking. En de manier waarop mensen met een beperking onthaald en behandeld worden. De leden van de werkgroep, die zelf een beperking hebben, zetten zich hier voor in en worden daarbij door MEE Oost-Gelderland ondersteund.

Naast het organiseren van de doeMEE-Award en de toegankelijkheidsactie, gaat de werkgroep in 2012 ook voorlichting geven op scholen in de regio over toegankelijkheid en leven met een beperking. Om knelpunten rondom toegankelijkheid in kaart te brengen, test de werkgroep gebouwen, (openbare)voorzieningen en de infrastructuur in de gemeente Doetinchem. Momenteel is de werkgroep bezig om een website te ontwikkelen over toegankelijkheid in Oost-Gelderland. Toegankelijkheid hoeft niet altijd veel te kosten.

Een gebouw of voorziening kan vaak met een paar relatief eenvoudige aanpassingen toegankelijk gemaakt worden. Als ondernemer laat je zo'n 14% van je omzet liggen als je niet toegankelijk bent voor mensen met een beperking. Wie meer wil weten over de werkgroep toegankelijkheid Doetinchem kan mailen naar: s.brus@mee-og.nl. Voor meer informatie over MEE Oost-Gelderland kunt u kijken op www.mee-og.nl. hoog contrast

* Bekijk hier de pagina van de gemeenteraad