Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie

Studenten CEO for one day bij Nederlands bedrijfsleven


31 oktober 2011 - 14:05

Donderdag 13 oktober vond een leiderschapsexperiment plaats in Rotterdam. Terwijl 1200 excellente studenten inspiratie opdeden tijdens de TEDxRotterdam conferentie over Future Leadership, namen 20 geselecteerde master studenten voor één dag plaats aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Deze 20 studenten werden `CEO for one day' en wisselden van plek met topbestuurders van 20 grote bedrijven en organisaties.

Deelnemende organisaties

Bilderberg conferentie 2.0

Voorafgaand aan de wissel maakten de CEO for one day studenten op 7 oktober een manifest over Future Leadership. Op deze dag worden zij geïnspireerd door Alexander Rinnooy Kan en bogen zij zich over zaken als: leading myself, leading others, leading my organisation en leading society.

Oprichter en voorzitter van CEO for one day en TEDxRotterdam, Isis Spuijbroek, geeft aan: "Een mooi leiderschapsthema dat wij tegen zijn gekomen is bijvoorbeeld contact maken met verschillende informatiebronnen zoals Twitter en blogs in combinatie met kranten en vakbladen. Hoe ga je hier als leider mee om? Tevens kwam het familiegevoel terug. Bijzonder in een tijd waar alles verbonden en internationaal is om dan terug te gaan naar de familie. Mensen willen weer terug naar een omgeving waar gegund wordt en je elkaar kan vertrouwen." Volgens mede organisator Jaspar Roos is het opmerkelijk om te zien hoe open de huidige generatie leiders aankijkt naar de toekomst. "We merken dit al in de voorbereiding. De gretigheid van bedrijven om mee te werken aan dit sociale experiment is overweldigend. Zij staan zeer open voor reflectie van de nieuwe generatie. Dit zie je ook aan de diversiteit van de bedrijven. Het is een dwarsdoorsnede van de BV Nederland."

YER deed de selectie van de toptalenten. Nobiles heeft geparticipeerd in het gekoppelde leiderschapsonderzoek. CEO for one day, ABN AMRO Dialogues Incubator en TEDxRotterdam verzorgden de productie.

Meer informatie over het initiatief leest u op de website van CEO for one day.