Deltion College
nieuws
28-10-11
Title
Studenten Deltion College ondersteunen HorecaFair 2011
Van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november 2011 wordt in
Emmeloord de 7e editie van HorecaFair 2011 gehouden. Studenten van het
Deltion College in Zwolle ondersteunen drie dagen lang het evenement.
Ook nemen vijf studenten van de Horeca vakopleiding deel aan de
kookwedstrijd, waarin ze strijden om de Gouden Garde. HorecaFair is de
horecavakbeurs, georganiseerd door Hakvoort Professional en Homint.
In totaal werken vijftig studenten per dag mee in de ontvangst, keuken,
bediening en beveiliging.
Vier studenten van de opleiding International Hospitality Studies (IHS)
helpen vanuit de module "Event Management" mee om het evenement te
organiseren. De nadruk ligt hierbij op het managen en coördineren van
alle deelnemende Deltionstudenten. Daarnaast helpen de studenten van
de IHS mee met de uitvoering en wordt het evenement ondersteund door de
studenten van de Horeca vakopleiding, Hotelschool en Orde &
Beveiliging. "Het gaat er niet alleen om dat onze studenten weten hoe
het zou moeten, maar dat ze het ook gaan doen. Deelname aan de
HorecaFair is een mooie kans voor onze studenten om het geleerde in
praktijk te brengen", aldus Menno Tonnis, opleidingsmanager Horeca
vakopleidingen van het Deltion College.
Kookwedstrijd `Durf te koken voor de Gouden Garde'
Vaste prik is een kookwedstrijd voor leerling-koks waar dit jaar ook
vijf studenten van het Deltion College aan deelnemen. De bedoeling is
dat de deelnemers in twee uur een voor-, hoofd- en nagerecht bereiden.
Ze worden daarbij beoordeeld op diverse criteria, waaronder techniek
van bereiden, presentatie van het gerecht, smaakcompositie van het
gerecht, manier van werken en originaliteit. De winnaar gaat er vandoor
met de Gouden Garde. Topkok, Constant Vonk, bestuurslid van de
Vereniging Les Amis Gastronomiques, is dit jaar de juryvoorzitter.
HorecaFair
Net als voorgaande jaren nemen Hakvoort Professionals bv en Homint bv
de organisatie van deze beurs op zich. Bezoekers van de beurs kunnen
genieten van veel noviteiten, standhouders, trends, workshops,
wedstrijden, entertainment en natuurlijk tal van messcherpe
aanbiedingen. Sfeervol zakendoen is het motto van de HorecaFair. Maar
liefst drie dagen is deze horecavakbeurs het trefpunt waar
toonaangevende fabrikanten en toeleveranciers voor de horeca hun
huidige en nieuwe relaties kunnen ontmoeten.
---