Deltion College


nieuws

28-10-11

Title

Studenten Deltion College ondersteunen HorecaFair 2011

Van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november 2011 wordt in Emmeloord de 7e editie van HorecaFair 2011 gehouden. Studenten van het Deltion College in Zwolle ondersteunen drie dagen lang het evenement. Ook nemen vijf studenten van de Horeca vakopleiding deel aan de kookwedstrijd, waarin ze strijden om de Gouden Garde. HorecaFair is de horecavakbeurs, georganiseerd door Hakvoort Professional en Homint.

In totaal werken vijftig studenten per dag mee in de ontvangst, keuken, bediening en beveiliging.
Vier studenten van de opleiding International Hospitality Studies (IHS) helpen vanuit de module "Event Management" mee om het evenement te organiseren. De nadruk ligt hierbij op het managen en coördineren van alle deelnemende Deltionstudenten. Daarnaast helpen de studenten van de IHS mee met de uitvoering en wordt het evenement ondersteund door de studenten van de Horeca vakopleiding, Hotelschool en Orde & Beveiliging. "Het gaat er niet alleen om dat onze studenten weten hoe het zou moeten, maar dat ze het ook gaan doen. Deelname aan de HorecaFair is een mooie kans voor onze studenten om het geleerde in praktijk te brengen", aldus Menno Tonnis, opleidingsmanager Horeca vakopleidingen van het Deltion College.

Kookwedstrijd `Durf te koken voor de Gouden Garde' Vaste prik is een kookwedstrijd voor leerling-koks waar dit jaar ook vijf studenten van het Deltion College aan deelnemen. De bedoeling is dat de deelnemers in twee uur een voor-, hoofd- en nagerecht bereiden. Ze worden daarbij beoordeeld op diverse criteria, waaronder techniek van bereiden, presentatie van het gerecht, smaakcompositie van het gerecht, manier van werken en originaliteit. De winnaar gaat er vandoor met de Gouden Garde. Topkok, Constant Vonk, bestuurslid van de Vereniging Les Amis Gastronomiques, is dit jaar de juryvoorzitter.

HorecaFair
Net als voorgaande jaren nemen Hakvoort Professionals bv en Homint bv de organisatie van deze beurs op zich. Bezoekers van de beurs kunnen genieten van veel noviteiten, standhouders, trends, workshops, wedstrijden, entertainment en natuurlijk tal van messcherpe aanbiedingen. Sfeervol zakendoen is het motto van de HorecaFair. Maar liefst drie dagen is deze horecavakbeurs het trefpunt waar toonaangevende fabrikanten en toeleveranciers voor de horeca hun huidige en nieuwe relaties kunnen ontmoeten.

---