Gemeente Almelo

Buurtpreventie van start in Zuidoost

28 oktober 2011 - "Voor bewoners door bewoners." Onder dat motto start in Almelo Zuidoost een buurtpreventieproject van start Straatbeeld Almelo Zuidoost

Maandag 31 oktober geeft burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld de aftrap tijdens een informatieavond in woonzorgcentrum De Koppel. Tijdens die avond kunnen de bewoners zich ook aanmelden als lid van het buurtpreventieteam.

Signaleren en rapporteren
Het gebied waarin het project van start gaat wordt begrensd door de Rietstraat, Violierstraat, Bornsestraat, Bornerbroeksestraat, de Weezebeek en de spoorlijn Almelo - Hengelo. Buurtpreventie heeft als doel criminaliteit, vandalisme en onveiligheid terug te dringen. Het zijn de bewoners zelf die op onregelmatige tijden door hun wijk surveilleren om verdachte of onveilige situaties te signaleren. Die melden ze dan bij de politie, gemeente of woningbouwcorporatie. Tijdens hun rondes staan zij in contact met de politie. De teams signaleren en rapporteren slechts, en gaan niet zelf tot actie over. Buurtpreventieteams zijn al in meerdere gemeentes actief. Uit onderzoek blijkt dat hun inzet leidt tot minder criminaliteit, vandalisme en andere overlast, soms tot wel zestig procent.

De informatieavond is maandag 31 in De Koppel, Brouwerijstraat 1, van 18.00 tot 19.30 uur.