Gemeente Aalburg


Nieuws

Groepstraining stoppen met roken van start op 31 oktober

Dit jaar biedt de GGD West-Brabant in samen werking met Sinefuma een nieuwe groepstraining Stoppen met roken `Rookvrij! Ook jij?' aan. De kans om succesvol te stoppen is vier keer zo groot dan wanneer rokers het op eigen houtje proberen.

Van alle deelnemers tot nu toe, is 80% aan het einde van de training gestopt met roken. De eerstvolgende groepstraining in Breda start op maandag 31 oktober 2011.

Groepstraining `Rookvrij! Ook jij?'
De training bestaat uit zeven wekelijkse bijeenkomsten en laat rokers goed voorbereid stoppen met roken. De kracht van de training is dat een groep mensen tegelijkertijd stopt.
Tijdens de bijeenkomsten wisselen de deelnemers ervaringen uit over het stoppen met roken. Samen stoppen kan enorm veel steun geven. Het uitwisselen van ervaringen ("lotgenoten"), vergroot de slaagkans van het stoppen met roken. Diverse zorgverzekeraars vergoeden deelname aan deze stoppen met roken training nog in 2011, veelal in combinatie met farmacologische ondersteuning.

Enthousiaste deelnemers
De deelnemers aan de groepstraining zijn heel positief over de training, vooral over het werken in een groep, het delen van ervaringen en de input van de trainers. Enkele uitspraken van deelnemers:

"Als groep stoppen werkt meer motiverend dan alleen."

"Werken in de groep werkt motiverend, je steunt elkaar en ziet je valkuilen beter. De methode en uitleg van de coach is zéér zinvol."

"De meerwaarde van deze training zit hem in de combinatie van groepsgevoel - het samen stoppen - en het gebruik van ondersteunende middelen. Je wilt niet af gaan voor de groep en als jij het moeilijk hebt denk je ook aan je groepsgenoten en dat sleept je er weer doorheen. Je kunt met de groep praten over je negatieve en positieve gevoelens. Doordat je samenkomt deel je ervaringen met elkaar."

"Ik weet niet of het komt door het gebruik van Champix of het groepsgevoel ofwel beide factoren, maar mijn andere stoppogingen waren na 1 á 2 maanden al op voorhand gedoemd te mislukken. Ik had medelijden met mezelf. Door de positieve benadering bij deze groepstraining en het medegevoel bij je groepsgenoten maakt dat je het beter volhoudt."

"Deze keer lukt het me wel! Ik ben nu op een zodanige leeftijd dat je je bewust bent van je gezondheid en de kwetsbaarheid daarvan. Dat maakt mij super gemotiveerd. Ik ben nu ook weer aan sport gaan doen en eet gezonder. De groep is belangrijk vanwege de adviezen die je krijgt en het zien van de mogelijke valkuilen die er zijn. De champix heeft er mede voor gezorgd dat ik de eerste weken goed ben doorgekomen."

Ook stoppen met roken?
Meld u dan aan voor de eerstvolgende groepstraining `Rookvrij! Ook jij?' in Breda via www. rookvrijookjij.nl. Deze start op maandag 31 oktober 2011 van 19.30 tot 21.00 uur in het CZ kantoor, Chasséveld 17, in Breda.