Politie Noord- en Oost Gelderland

     Zutphen - Twee verdachten aangehouden voor mishandeling   
De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober een 30-jarige man uit Warnsveld en een 22-jarige man uit Zutphen aangehouden voor mishandeling van een 35-jarige Zutphenaar.

Rond 04.00 uur werden surveillerende politieagenten op de Pelikaanstaat aangesproken door het slachtoffer. Hij zou even daarvoor na een woordenwisseling op de Bornhovestraat door een automobilist enkele vuistslagen op zijn bovenlichaam hebben gekregen. De bijrijder zou zijn fiets hebben vernield. Op basis van zijn verklaring kon de politie even later twee mannen aanhouden die worden verdacht van de mishandeling en vernieling. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De beginnend bestuurder van de auto bleek tevens teveel te hebben gedronken. Ademanalyse op het politiebureau gaf 1.4 promille aan. Zijn rijbewijs is hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

     Zutphen - Verwarde vrouw vernield ruiten                  
Een 44-jarige Zutphense heeft vrijdagmiddag 28 oktober in verwarde toestand meerdere ruiten vernield met een keukenbijltje. De vrouw is aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg rond 12.00 uur de melding dat een vrouw in verwarde toestand met een keukenhakbijl een ruit zou hebben ingeslagen van het buurthuis aan de van Drinenstraat in Zutphen. De vrouw bleek ook bij een galerijdeur en twee woningen aan de Drinenstraat een ruit te hebben vernield. De vrouw is in haar woning in verwarde toestand aangetroffen. Ze is overgedragen aan een hulpverlenende instantie. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011151799

     Wilp (gld) - Man aangehouden voor openbare dronkenschap   
De politie heeft vrijdagavond 28 oktober een 36-jarige Pool aangehouden voor openbare dronkenschap.

De politie kreeg rond 21.30 uur de melding dat er iemand met een fles drank in de hand op het viaduct bij de Sluinerweg in Wilp stond. Toen de politieagenten ter plaatse kwamen, troffen ze de man even verderop half op de weg, half in de berm, doorweekt aan. De man bleek in de naast de weg gelegen sloot te zijn gevallen. De man was zwaar onder invloed van alcohol. Hij is daarom aangehouden voor openbare dronkenschap en meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn roes kon uitslapen in een politiecel. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011152088

     Zutphen - Vernieling en bedreiging                        
De politie in Zutphen heeft in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober twee 15-jarige jongens uit de gemeente Brummen en de gemeente Lochem aangehouden voor vernieling en bedreiging.

De twee zouden rond 00.30 uur achter een horecagelegenheid aan de IJsselkade een kinderstoel hebben vernield. En vervolgens met de poten van deze stoel de uitsmijter van de horecagelegenheid hebben bedreigd. De twee jongens zijn aangehouden en de politie onderzoekt het incident.

2011152120

     Zutphen - Dure deodorant                                  
Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Polsbroek in Zutphen heeft vrijdagmiddag 28 oktober een 22-jarige winkeldief uit Zutphen aangehouden.

Winkelpersoneel betrapte de man rond 13.30 uur op het stelen van deodorant. Ze hielden de man hierop aan en droegen hem over aan de politie. Op het politiebureau bleek dat de man nog een boete van enkele honderden euro's moest betalen of vijf dagen hechtenis uit moest zitten. Hij is ingesloten om zijn straf uit te zitten. De man kreeg daarnaast een boete van 170 euro voor de winkeldiefstal.

2011151857

     Zutphen - Openbare dronkenschap                           
In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober heeft de politie een 25-jarige man uit Zutphen aangehouden voor openbare dronkenschap.

Politieagenten zagen de man rond 02.00 uur zonder licht fietsen over de Jan Vermeerstraat in Zutphen. Toen ze hem hiervoor een boete gaven, begon de man de politieagenten te beledigen en te schreeuwen. Ook wilde hij zich niet identificeren. De man was onder invloed van alcohol en is uiteindelijk aangehouden voor openbare dronkenschap.

20111152121
--Einde berichten--
Bovenkant formulier
-----------------------
(

(


---- --