Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Van Wenen naar Hongarije

zaterdag 29 oktober 2011 20.15 uur

St Lambertuskerk Buren

Op 29 oktober 2011 start het concertseizoen bij Muziek in Buren. The Stolz Quartet treedt op bij kaarslicht met een feestelijk programma Van Wenen naar Hongarije. Het concert begint om 20.15 uur.

The Stolz Quartet is een hobokwartet dat bestaat uit Nederlandse topmusici: Marieke Schut (hobo), Emi Ohi Resnick (viool), Liesbeth Steffens (altviool) en Doris Hochscheid (cello).

In Buren spelen de musici werken van Haydn, Kurtág en Mozart. Drie meestercomponisten, elk met hun eigen verhaal en hun eigen stijl. Op welke manier zijn zij door elkaar beïnvloed en met elkaar verbonden? De musici geven een toelichting en nemen u ook mee in een hele verrassende muzikale beleving.

The Stolz maakt klassieke muziek uit alle tijden voor iedereen toegankelijk. The Stolz beweegt zich vertrouwd

en behendig tussen de kamermuziekmonumenten van alle tijdperken. Met een op maat gemaakt

programma staat The Stolz borg voor een onvergetelijke avond op niveau waar nog lang over

gesproken wordt. Een hoogwaardig kamermuziekprogramma is niet het enige dat The Stolz Quartet biedt.

Door aanvullende muzikale belevingen, geven de ervaren musici van The Stolz het publiek een kijkje in de keuken van de professionele muziekpraktijk. (www.thestolzquartet.nl)

Kaarten (volwassenen 18,00/kinderen tot 16 jaar 9,00) zijn te reserveren via info@muziekinburen.nl of verkrijgbaar bij De Kaarsenmakerij, Achter Bonenburg 1 in Buren. De aanvang is 20.15 uur in de St Lambertuskerk in Buren. De kerk is open vanaf 19.45 uur.

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Muziek in Buren. Zij organiseert jaarlijks zes concerten in de St Lambertuskerk in het vestingstadje Buren . In 2007 ontving zij de Cultuurprijs van de gemeente Buren. Zie ook www.muziekinburen.nl.


---