Gemeente Sluis

nacht, 29 oktober 2011 in Groede Podium

Nacht van de nacht, 29 oktober 2011 in Groede Podium

Liefhebbers van een donkere nacht kunnen dit jaar weer meedoen aan allerlei `duistere' activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober 2011 in Groede bij Groede Podium.

De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid én de functie van de duisternis. Tijdens deze Nacht van de Nacht kunnen bezoekers onder meer met de boswachter op pad, een workshop nachtfotografie volgen, sterren kijken en een wandeling maken vol bijzondere ontmoetingen.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement op een zaterdag in oktober. Het wordt georganiseerd door de Provinciale Milieufederaties in samenwerking met de Stichting Natuur en Milieu. In Zeeuws-Vlaanderen is de organisatie in handen van Natuur&Zo, Natuur- en Milieueducatie Zeeuws-Vlaanderen.

Uit onderzoek in 2008 in opdracht van De Provinciale Milieufederaties (DPM) en Natuur en Milieu (N&M) blijkt dat driekwart van de Nederlanders een donkerdere nacht wil en dat lichtvervuiling aan bijna de helft van de Nederlanders het zicht op de sterrenhemel ontneemt. De Nederlander stoort zich vooral aan verlichting van bedrijven. Reclameverlichting, binnenverlichting van kantoren, verlichting van kassen en laserlichten van discotheken zijn mensen een doorn in het oog. Ruim de helft van de mensen wil dat bedrijven maatregelen nemen tegen lichtvervuiling.

Het programma in Groede Podium ziet er als volgt uit:


- Volg een workshop nachtfotografie met fotograaf Reggie Goole. Start om 19.15 uur en om 20.30 uur. Neem een eigen camera, eventueel statief en volle accu mee;


- Kijk mee naar de sterren en planeten met de Sterrenwacht Gent;


- Luister naar nachtverhalen en sfeervolle muziek;


- Pas op voor duistere figuren in het speelpark;


- Voel, proef, ruik en beluister het donker - een belevingspad voor kinderen tussen

6 en 11 jaar


- Neem een kijkje bij werk leerbedrijf Emergis park Groede.

Deelname aan dit programma is gratis. De activiteiten starten om 19.00 uur.