Ex-gedetineerden en vrijwilligers vieren jubileum Exodus

Persbericht van Exodus Nederland

Exodus Nederland, de landelijke organisatie die zich inzet voor een toekomst zonder criminaliteit voor ex-gedetineerden, viert zaterdag 29 oktober in Amersfoort het dertigjarig bestaan. De dag vormt tevens de jaarlijkse landelijke Vrijwilligersdag van Exodus. Onder de gasten zijn daarom vele vrijwilligers die zich wekelijks inzetten voor (ex-)gedetineerden binnen en buiten gevangenissen en Exodushuizen. Ook ex-gedetineerden en tal van andere relaties van Exodus zullen de dag bezoeken.

Thema is de vraag hoe gestraften perspectief geboden kan worden op een toekomst zonder criminaliteit. Kunnen straffen daarbij helpen of staan ze dat juist in de weg? En welke rol kunnen vrijwilligers daarbij spelen nu de overheid hen steeds meer wil betrekken bij de begeleiding van (ex-)gedetineerden?

Aan het jubileum-symposium wordt meegewerkt door wetenschappers (de hoogleraren Corine de Ruiter en Miranda Boone), artiesten (zanger Syb van der Ploeg, zandkunstenaar Gert van der Vijver en bewoners van één van de Exodushuizen), management-trainer Ben Tiggelaar en tal van andere deskundigen. Te noemen vallen procureur-generaal Han Moraal, oud-wielrenner en oud-coach Rini Wagtmans, en bewoners van een aantal Exodushuizen. Verder nemen o.a. deel Peter van der Sande, voorzitter van de wereldwijde vereniging van Gevangenis- en resocialisatie-organisaties (ICPA) en Henriette van der Klok, manager van Slachtoffer in Beeld.

Exodus-directeur Rien Timmer over het programma: 'Je hebt de hele samenleving nodig als je wilt voorkomen dat ex-gedetineerden terugvallen in crimineel gedrag. Dat wordt onderstreept door de grote diversiteit aan medewerkers aan ons jubileum-symposium.'

Links:
http://www.exodus.nl



Razende Robot Reporter