Gemeente Almere

Almeers duo opent Nacht van de Nacht met kamermuziekconcert

26-10-2011

Sterrenhemel.jpg Stichting Stad & Natuur Almere organiseert dit jaar voor het eerst op meerdere locaties de Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober. Na het jarenlange succes op de Kemphaan is dit evenement uitgebreid met activiteiten in natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en bij de schaapskooi in het Vroege Vogelbos. Op deze avond start daarnaast de concertserie `De klank van Almere, een reis door de Winter'.

Stad & Natuur wil bezoekers de schoonheid van de nacht en het donker laten beleven tijdens de Nacht van de Nacht. Daarom is het natuurbelevingcentrum omgetoverd tot concertzaal bij kaarslicht, het bos bij de Kemphaan het toneel van Alice in Wonderland en staat in het Vroege Vogelbos de stilte en de natuur in de nacht centraal. Op de Kemphaan is een Alice in Wonderland-wandeling samengesteld door het donkere bos, waarbij cursisten van de Kunstlinie onderweg allerlei scènes uit het boek uitbeelden. In het Vroege Vogelbos is een programma samengesteld met lezingen en sterrenkijken door de Sterrenwacht, een gitaarserenade aan de nacht door het Almeerse Z.o.o. guitarduo en een excursie door het donkere bos met het IVN.

De concertserie, die begint op de Oostvaarders, bestaat uit 6 concerten tot en met maart 2012, afwisselend op zaterdagavond in natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en zondagochtend in het gebouw van Stad & Natuur op stadslandgoed de Kemphaan. S & N gelooft in de verbinding van natuur en muziek. Muziek is vaak geïnspireerd door de natuur. En met deze concertreeks wil de stichting de natuur toegankelijker maken. Het streven is een jaarlijkse concertserie waarbij jonge musici elkaar ontmoeten en versterken. Om dit te bereiken zijn Esther van Helvoort en Janneke Godschalk gevraagd het programma te verzorgen, zij zijn o.a. betrokken bij het Grachtenfestival Amsterdam. Zij zijn er in geslaagd een mooi programma samen te stellen, met diverse topmusici. Onder meer Karin Strobos treedt op, zij heeft dit jaar de GrachtenfestivalPrijs 2011 gewonnen. Ook staan de winnaars van de prestigieuze Kersjesprijs 2010 en 2011 op het programma, namelijk het EnAccord Strijkkwartet en het Lendvai String Trio.

De folder van de concertserie kan hier gedownload worden: http://www.stadennatuur.nl/assets/websites/stadennatuur/resources/files /3-Luik%20Muziekfolder.pdf