Gemeente Breda

20okt
Breda doet mee aan de Nacht van de Nacht op 29 oktober Om de schoonheid van écht donkere nachten onder de aandacht te brengen, organiseren de Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu op zaterdag 29 oktober voor de zevende keer de publiekscampagne `Nacht van de Nacht'. Een groot aantal gemeenten, waaronder Breda, doet mee aan deze campagne.

Wethouder Wilbert Willems:"Door mee te doen aan de Nacht van de Nacht willen we mensen bewust maken van onnodig energieverbruik, lichtvervuiling en de effecten daarvan voor mens en dier. We kennen ook in Breda nog maar weinig ècht donkere plekken."

De Gemeente Breda hecht waarde aan het behoud van duisternis, met name vanwege de rust en schoonheid ervan en de energiebesparing die het oplevert. De Nederlandse nacht wordt elk jaar drie procent lichter. Veelal door niet functionele sierverlichting zoals verlichting van gebouwen en reclamemasten, skybeamers en particuliere tuinverlichting.

Men kan meedoen aan de `Nacht van de Nacht' door op de avond van 29 oktober zoveel mogelijk niet-functionele verlichting uit te doen. Burgers, horeca, winkeliers en bedrijven in Breda worden opgeroepen om deze jaarlijkse publiekscampagne te steunen.
De gemeente zelf dooft de schijnwerpers gericht op een aantal beeldbepalende gebouwen zoals de Grote Kerk, de Anthonius kathedraal, de Martinuskerk in Princenhage, de Willebrorduskerk in Teteringen en de Molen in Ulvenhout

Voor calamiteiten is er altijd aparte verlichting aanwezig en straatlantaarns blijven aan, dus voor de veiligheid of het gevoel heeft het geen consequenties.