Gemeente Ermelo


Open dag brandweer Ermelo

Op zaterdag 29 oktober houdt de brandweer Ermelo Open Dag aan de Telgterweg 181. Van 10.00 - 16.00 uur kunnen bezoekers bij de brandweerkazerne meedoen aan allerlei leuke activiteiten. Ook voor kinderen is er tijdens de open dag genoeg te beleven.

Thema `MEEDOEN'.
Tijdens de Open dag met als het thema `MEEDOEN" vinden verschillende demonstraties, voorlichting en diverse activiteiten plaats. Iedereen is welkom om kennis te maken met het werk van de brandweer. Bezoekers die geïnteresseerd zijn om brandweervrijwilliger te worden kunnen vragen stellen aan een speciaal team.

Materieel
De brandweer Ermelo krijgt deze dag ook een nieuw brandweervoertuig. Een voor Nederland uniek blusvoertuig dat speciaal voor natuurbrand is gemaakt. Wil je dit nieuwe voertuig zien dan ben je om 13.00 uur van harte welkom bij de officiële overhandiging.

Diverse stands
In de brandweerkazerne staan diverse stands met informatie over :
* rieten daken

* zuurstof in woningen

* gevaar van scootmobielen

* informatie over rookmelders en brandblussers
* brandveiligheid in en rond de woning

Demonstraties
Buiten zijn er demonstraties `brand' zoals een echte keukenbrand met vlam in de pan! Hoe ga je deze blussen? Ook is te zien - en vooral te horen - hoe een gasfles explodeert. Zo ervaar je hoe gevaarlijk het is als je een gasfles thuis in de schuur of op zolder bewaart. Daarnaast zijn er demonstraties `hulpverlening' hierbij wordt iedereen uitgenodigd om `mee te doen'. Zo mag je knippen met een hydrolyse schaar. Uniek om eens van dichtbij mee te maken hoe zo'n schaar werkt en aanvoelt.

Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Wie maakt de mooiste kleurplaat, een quiz met hele moeilijke vragen `wie weet het meest over de brandweer Ermelo'? Ouders mogen natuurlijk een heel klein beetje helpen! De hele dag zijn er voor de kinderen rondritten met de brandweerauto.