Gemeente Someren


Pracht Paren Concert

Op zaterdag 29 oktober aanstaande vindt om 14.00 uur in De Ruchte het eerste Pracht Paren Concert plaats. Dit is een feestelijke bijeenkomst voor echtparen die dit jaar 50, 60 of 75 jaar zijn getrouwd. Het concert is een initiatief van de gemeente Someren en van een aantal verenigingen.

De afgelopen jaren werden echtparen die 50, 60 of 75 jaar getrouwd waren en dit officieel vierden op hun receptie bezocht door de burgemeester en een wethouder. Daarnaast werd, indien daarom werd gevraagd, een muzikale serenade gebracht.

Niet ieder paar viert het 50- of 60- jarig huwelijksfeest officieel, of omdat zij daartoe niet meer in staat zijn of omdat zij ervoor kiezen om dat in eigen kring te vieren en daar naar buiten toe geen ruchtbaarheid aan willen geven.

Vanuit de muziekverenigingen (zangverenigingen, het Seniorenorkest en de harmonieën en fanfares), de gemeente en de KBO is het idee ontstaan om een feestelijke middag te organiseren voor alle echtparen die 50, 60 of 75 jaar getrouwd zijn. De feestelijke bijeenkomst heeft de naam "Pracht Paren Concert" gekregen. Dit heeft betrekking op de aanwezige echtparen en de medewerking van de verenigingen.

Inmiddels zijn 53 echtparen uit de gemeente Someren die in de periode 29 oktober 2010 tot en met 28 oktober 2011 50, 60 of 75 jaar getrouwd waren hiervoor uitgenodigd. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst is ook het college van burgemeester en wethouders aanwezig.

De middag wordt opgeluisterd met optredens van het Seniorenorkest Groot Someren, het Somerens Dameskoor, het mannenkoor "De Nachtegaal" en Muziekvereniging Somerens Lust.

Ieder jaar wordt het Pracht Paren Concert in een ander kerkdorp gehouden en zorgen naast het Seniorenorkest, de lokale muziekverenigingen voor een muzikale omlijsting.

Het concert is overigens niet vrij toegankelijk, maar alleen bij te wonen door de echtparen die daarvoor een uitnodiging hebben ontvangen.