Gemeente Sluis

Nacht van de Nacht in Groede

29 oktober: Nacht van de Nacht in Groede

Liefhebbers van een donkere nacht kunnen dit jaar weer meedoen aan allerlei activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht op 29 oktober.

In deze nacht, waarin de wintertijd ingaat, zal de zevende editie van het landelijke evenement Nacht van de Nacht plaatsvinden. Ook in Groede kunnen jong en oud deze avond samen genieten van de donkere nacht. In Groede Podium kunnen kinderen meedoen aan een belevingstocht en gaan volwassenen samen met de Sterrenwacht Gent sterren kijken.

Activiteiten 19.00 - 21.30 uur

Voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar: Wandelen in het donker kan best spannend zijn, maar als je ogen aan de duisternis gewend zijn, zie je bijna net zo veel als overdag. Ga je mee op belevingstocht in Groede Podium?

Ook voor volwassenen valt deze avond genoeg te beleven: Kom samen met de Sterrenwacht Gent kijken naar de sterrenhemel. De sterrenwacht stelt daarvoor een aantal telescopen op en geeft de bezoekers uitgebreid uitleg.

Nacht van de Nacht

Het doel van de Nacht van de Nacht is om lichtvervuiling op de agenda van gemeenten, bedrijven en beleidsmakers te zetten. Het gaat om het terugdringen van onnodige verlichting van kassen, openbare verlichting, reclameverlichting en verlichting van kantoren.

Informatie

Neem voor meer informatie over de activiteiten in Groede contact op met Natuur&Zo, mevrouw B. de Haan, tel. 0115 - 649 520 of natuurenzo@terneuzen.nl. Meer informatie over de Nacht van de Nacht vindt u op http://www.nachtvandenacht.nl/.

Lichthinderkaart

Door een teveel aan verlichting (bijvoorbeeld door kantoorgebouwen waar 's nachts het licht blijft branden) kun je niet overal meer een hemel vol schitterende sterren bewonderen. Met behulp van de lichthinderkaart wil de ZMf onnodig licht in kaart brengen. Kent u zo'n plek, of heeft u zelf last van lichthinder? Dan kunt u op
http://www.nachtvandenacht.nl/ de digitale lichthinderkaart invullen.