Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Paolo Conte
Maestro van de Europese jazz


Een van de grootste jazzartiesten van deze tijd komt voor een drietal concerten naar Nederland, waarvan er één in het nieuwe Luxor Theater plaatsvindt op vrijdag 28 oktober. Conte bereikt in 1987 zijn grote doorbraak met het album Aquaplano waarop de hits 'Max' en 'Gli Impermeabili' staan. De voormalig advocaat voegt met zijn zware, rauwe stem en virtuoze pianospel een speciale charme toe aan zijn treurige, soms melancholische teksten.

Conte's solocarrière begint in 1974 met het uitbrengen van zijn album Paolo Conte. Eerder schreef hij al hits voor diverse Italiaanse zangers zoals Adriano Celentano en Patty Pravo. Onlangs is Conte - door de Engelse Guardian omschreven als misschien wel de laatste van de hoffelijke reuzen van Europese jazz - breed bekend geworden door de Brand-televisiecommerrcial met het nummer 'Via Con Me'. Vorige maand kwam zijn nieuwste album Nelson uit.

De meeslepende melodieën van Paolo Conte brengen je van het glooiende, lieflijke Toscaanse landschap naar het woeste hooggebergte in Tirol en weer terug tot de rustig dobberende bootjes in Venetië. De sfeer tijdens een concert van Paolo Conte is niet in woorden te beschrijven, laat je daarom meeslepen en beleef het zelf!

Locatie: nieuwe Luxor Theater
Datum: vr 28 oktober 2011
Aanvang: 20.00 uur

Meer info: http://www.luxortheater.nl/94-462-Paolo-Conte

Kaarten voor de voorstelling via www.luxortheater.nl of (telefonisch) reserveren aan de kassa van het theater, 010 - 484 33 33. De kassa is elke dag geopend van 13.00 tot 18.00 uur.